Nieuws

Op zondag 22 Januari stond de eerste training van 2023 op het programma. Deze training stond in het teken van verdedigen. Onder leiding van trainers Remco en Wesley kregen de Storks allerlei tips en tricks over het verdedigen.

Op zondagmiddag verzamelden de spelers van de ADO Den HaaG-Storks om 15.30 uur op het Jeugdcomplex De Aftrap voor de training verdedigen. Deze training was later gepland vanwege de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Jong FC Utrecht die om 12.15 uur gespeeld werd in het Bingoal Stadion.

Alle spelers en speelster Jody konden zich klaarmaken in de kleedkamers en hadden er superveel zin in. Toen iedereen om 15.50 uur op het veld stond kon de training direct starten met de warming-up die standaard bij de trainingen wordt uitgevoerd. Daardoor weten de spelers ook wat er van hen wordt verwacht. “Wat doe je bij een loopoefening Daan?” vroeg trainer Wesley. “Bij elkaar blijven trainer” gaf Daan enthousiast het goede antwoord!

Na de warming-up startte de groep met verschillende verdedigingsvormen, waarbij het accent lag op het kijken naar de bal en gebogen door de knieën proberen de bal af te pakken. Uit deze oefeningen bleek dat er binnen het team een aantal echte verdedigers zaten, zoals Thijn en Valentin. Maar alle spelers pakten het verdedigen uitstekend op!

Na de verdedigingsvormen kozen de trainers voor een partijvorm om het geleerde in de praktijk te brengen. Het werd een spannende, gretige en energieke partij waarbij de trainers Remco en Wesley, die meespeelden, tot het uiterste moesten gaan om op de been te blijven!
Na afloop van de training was iedereen het erover eens dat het een geslaagde middag was geweest waarbij veel ballen werden afgepakt! De G-Storks vonden de training zwaar en gingen met een voldaan gevoel naar huis!

De volgende bijeenkomst is op zondag 12 Februari met als thema Social Media!