Nieuws

Ter afsluiting van de ADO Herinneringen activiteiten van 2022 werd er op woensdag 21 december 2022 een kerstlunch georganiseerd voor de cliënten van Cardia, Respect Zorg en Florence. Bovendien sloten kinderen via Leergeld Den Haag aan bij de lunch, en waren de selectie en staf van de O21 van ADO Den Haag, en de genomineerden voor de Dik Hooimeijer Prijs aanwezig. Alle aanwezigen werden tijdens deze activiteit getrakteerd op een drie gangen menu, feestelijke muziek, gesprekspartners van alle leeftijden en als bonus een ADO Den Haag Quiz! Tussen de gangen door werd de Dik Hooimeijer Prijs uitgereikt.

Warm welkom

Om 12.30 uur kwamen de eerste genodigden binnenstromen in de Brasserie van het Bingoal Stadion. Het binnenkomen in het stadion van de ADO Herinneringen deelnemers gebeurt altijd met een glimlach! Binnen stond een kop koffie of thee klaar om snel op te warmen. Alle gasten druppelden binnen en ondertussen kwam ook de spelersbus van ADO Den Haag aanrijden met aan boord een aantal speciale gasten voor de kerstlunch: de selectie van de O21 van ADO Den Haag en kinderen die op uitnodiging van Leergeld Den Haag aansloten!

Verbinding aan tafel

De aanwezigen werden allemaal verdeeld over de tafels met als gevolg dat er een leuke mix was van verschillende leeftijdsgroepen en achtergronden. Nadat iedereen de kans kreeg om kennis te maken met hun tafelgenoten was het tijd om te beginnen aan de eerste gang van de kerstlunch: een lekker warm soepje van de chef! Voor dat er aan het hoofdgerecht werd begonnen, werd er aandacht gevraagd voor de Dik Hooimeijer Prijs.

Dik Hooimeijer Prijs

De genomineerden voor de Dik Hooimeijer Prijs werden naar voren geroepen en Stef Beun en Hans Roskam introduceerden de naamgever van de Prijs en de genomineerden.
De drie genomineerde partijen waren Stichting De Grijze Reigâhs, Leger des Heils (met Buurtkamer De Bron) en Rocking Up X-mas. Rocking Up X-Mas ontving een cheque ter waarde van € 500 om te besteden aan bioscoopbonnen voor jongeren voor wie een avondje uitgaan niet gewoon is en financieel meestal niet mogelijk is. Leger des Heils kreeg voor hun activiteiten bij Buurtkamer De Bron een waardebon van € 1.000, en de eerste prijs ging naar Stichting De Grijze Reigâhs voor hun fantastische inzet om sociaal isolement onder ouderen tegen te gaan. Hiervoor kreeg de stichting € 1.500. De cheques en bloemen werden uitgereikt door Annemarie van Veldhuizen (juryvoorzitter) en ADO-icoon Lex Schoenmaker.

2022 12 21 adoherinneringen kerstlunch 178

Quiz met kerstkransjes

Het hoofdgerecht bestond uit diverse en heerlijke broodjes. Alle tafels hadden ondertussen het antwoordenvel van de quiz ingevuld. De antwoorden werden opgehaald en nagekeken. Voor sommige groepen bleken de vragen best uitdagend! Wie weet bv. welke speler de meeste competitiedoelpunten heeft gescoord voor ADO Den Haag? Toch hadden enkele tafels hoge scores en hetzelfde aantal punten. Een spannende bonusronde werd toegevoegd! “Hoe ver (in vogelvlucht) is het Bingoal Stadion van het oude Zuiderpark Stadion van Den Haag?”, luidde de vraag. Na deze beslissingsronde kwam uiteindelijk de Joop Korevaar tafel als winnaar uit de bus (hoe kan het ook anders met de (ADO-)buschauffeur van Van Heugten Tours in het team!). Zij werden allemaal beloond met een zakje vol met kerstkransjes.
Met een ijsdessert kwam deze laatste ADO Herinneringen bijeenkomst van 2022 tot een eind. Iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis en ADO Den Haag wenste iedereen fijne feestdagen!

ADO Den Haag in de Maatschappij bedankt de vrijwilligers (Frans, Lex, Jacques, Theo, Rob, Ben en Stef), de woonzorginstellingen, de spelers en staf van ADO Den Haag O21 en Don van Leergeld Den Haag voor hun aanwezigheid en bijdrages tot dit evenement. Op 18 januari 2023 vindt de eerstvolgende bijeenkomst van ADO Herinneringen plaats.

Naamgever Dik Hooimeijer Prijs
Dik Hooimeijer was bestuurslid van het eerste uur van stichting ADO Den Haag in de Maatschappij en was als directeur van Welzijnsinstelling Mooi nauw betrokken bij de sociaal-maatschappelijke projecten van ADO Den Haag. Zo was hij de geestelijk vader van het project De Held. Met deze jaarlijkse prijs eert ADO Den Haag in de Maatschappij de verdiensten van Dik Hooimeijer voor de club en de stichting.
De Dik Hooimeijer Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden van Xtra en de Lammertink Groep.