Nieuws

Vorige maand vond de hervatting van het ADO Herinneringen project plaats na een lange afwezigheid a.g.v. de corona maatregelen. Deze eerste bijeenkomst bleek een succes, met als gevolg dat er voor de tweede bijeenkomst op woensdag 19 oktober dubbel zoveel aanmeldingen waren! Deelnemers van Respect, Florence en Cardia waren van de partij en dit maakte dat de deelnemers de kans kregen om nieuwe personen te leren kennen. De tweede ADO Herinneringen bijeenkomst van 2022 vond plaats in de Brasserie van het Bingoal stadion.

Voor de bijeenkomsten van het ADO Herinneringen project wordt de Brasserie van het Bingoal stadion omgetoverd tot een heuse archiefkamer. Oude sjaals, kranten, plakboeken, ballen en voetbalschoenen zijn verspreid te vinden over de verschillende tafels. Rond 10.30 uur zijn de eerste deelnemers gearriveerd en vol verwachting keken de ouderen naar het stadion en logo van ADO Den Haag. “Hier kwam ik wel eens met mijn oudste zoon”, werd er gefluisterd door één van de deelnemers en met een glimlach van herkenning stapte hij de bus uit.

Nadat alle deelnemers voor zichzelf een comfortabele stoel hadden uitgekozen, kon het startschot gegeven worden voor de bijeenkomst. De deelnemers werden getrakteerd op de indrukwekkende kennis van vrijwilligers Frans (archivaris ADO Den Haag), Hans (kennisexpert Holland Sport) en Theo (OldStars), en de fantastische verhalen van oud-ADO Den Haag spelers Lex Schoenmaker en Jacques Smit.

Na een heerlijke lunch kregen de deelnemers tijdens het ‘Haags Kwartiertje’ een mooie documentaire te zien over de succestrainer bij uitstek van ADO Den Haag: Ernst Happel. Mede door zijn tactisch vernuft ervaarde de club een uitstekende periode en via ‘De Haagse Jaren van Happel’ (naam van de documentaire) konden de deelnemers deze glorieuze momenten herbeleven. Na de documentaire was de bijeenkomst alweer afgelopen. De deelnemers liepen richting de uitgang met de begeleidende muziek van het lied van ADO Den Haag, O, O, Den Haag. Een mooie afsluiter voor een gezellige dag.

19102022 ado herinneringen2 003

De oud-spelers, vrijwilligers, deelnemers en de begeleiders vanuit Cardia, Respect en Florence worden allemaal bedankt voor hun deelname aan deze bijeenkomst. De volgende bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 16 november 2022.