Nieuws

Na een onderbreking van twee jaar was het op woensdag 21 september 2022 weer tijd om met ADO Den Haag supporters herinneringen over de club op te halen. ADO Herinneringen is een initiatief dat afstamt van het Schotse ‘Football Memories’ en richt zich vooral op de oudere generaties van ADO Den Haag supporters, inclusief mensen met verschillende vormen van dementie. De deelnemers krijgen allemaal de kans om onder het genot van een kop koffie met elkaar en met oud-spelers bij te praten over ADO Den Haag. De bijeenkomst vond plaats in de Brasserie van het Bingoal Stadion.

Om 10 uur verschenen de eerste vrijwilligers om mee te helpen met de opbouw van de locatie. Kranten, voetbalschoenen, ballen, plakboeken en vele andere gedenkwaardigheden werden klaargezet op de tafels voor de deelnemers. Vanaf half elf kwamen ook de eerste deelnemers opdagen in het Bingoal Stadion. De deelnemers werden o.a. verwelkomd door oud-spelers van ADO Den Haag, Lex Schoenmaker en Jacques Smit.

Na de verwelkoming en een drankje was het tijd om te beginnen met de eerste helft. De deelnemers hingen aan de lippen van de oud-spelers Lex en Jacques, die fantastische verhalen te vertellen hadden over de gloriejaren van ADO Den Haag. Bovendien werden alle aanwezigen getrakteerd op de grenzeloze kennis over ADO en Holland Sport van de andere vrijwilligers Frans en Hans. Theo van de ADO Den Haag OldStars was ook van de partij om met de deelnemers in gesprek te gaan.

Tijdens de rust werd er een lunchbuffet aangeboden aan de deelnemers, zodat ze even hun stembanden wat rust konden geven. Na de lunch ging het (her)ontdekken van informatie over ADO Den Haag verder. Hierna was het tijd voor het Haags Kwartiertje waarin videobeelden getoond werden van de beste momenten in de geschiedenis van de club.
Na het laatste fluitsignaal was het tijd om terug te blikken op de herstart van het project, en gingen de deelnemers tevreden naar huis.

21092022 ado herinneringen 001

De oud-spelers, vrijwilligers, deelnemers en de begeleiders vanuit Cardia worden allemaal bedankt voor hun deelname aan de eerste bijeenkomst van het ADO Herinneringen sinds maart 2020. De volgende bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 19 oktober 2022.