Nieuws

Afgelopen zondag 24 april kwamen de ADO Den HaaG-Storks weer samen op ‘De Aftrap’ voor hun tweede training Aanvallen. Ook werden de spelers individueel uitgenodigd in één van de leerruimtes voor een tussentijdse evaluatie in de vorm van een POP-gesprek (Persoonlijk OntwikkelingsPlan) met de trainers Ronald en Remco.

Met nog enkele speelronden en ander activiteiten op het programma brak voor onze G-Storks een spannend moment aan. In de vroege ochtend werden zij één voor één verwacht voor hun POP-gesprek, een tussentijdse evaluatie om te kijken of zij op de goede weg zijn om hun diploma te behalen. In een van de lesruimtes op de jeugdopleiding werden de spelers en speelsters met één van hun ouders uitgenodigd om hun ontwikkelingen door te spreken. De opdrachten in hun boekje die gekoppeld waren aan de trainingen en workshops werden als leidraad gebruikt.

In de verschillende gesprekken kwam een hoop naar voren. Zo was spelmaker Coen bewust enkele kilo’s afgevallen door gezonder te eten, bleek Keanu zich steeds meer te betrekken bij het teamgevoel door assists te geven op zijn medespelers én kon Thom steeds beter met de druk van een wedstrijd omgaan. De overige G-Storks gaven aan meer zelfvertrouwen te hebben en zichzelf verbeterd te hebben op voetbaltechnisch gebied. Het was goed om te zien dat iedereen netjes de opdrachten had gemaakt. “Soms heb je een beetje hulp nodig, maar dat heb je ook in je voetbalteam”, gaf assistent-trainer Remco aan. Opvallend was dat Adnane al zijn opdrachten netjes af had, maar zijn boekje eruit zag of die door een papierversnipperaar was gegaan. “Gelukkig gaat het om de inhoud!”, stelde hoofdtrainer Ronald hem gerust.

Na de zeer positieve gesprekken waarbij iedereen op groen licht stond om aan het einde van het seizoen hun certificaat te ontvangen, gingen de G-Storks het veld op. Gelukkig verkeerde keeper Jun in topvorm, want de focus van deze training lag op het aanvallen. Tijdens verschillende vormen werd het doel onder vuur genomen door de aanwezige G-Storks. Maxime, die afgelopen speelronde zijn eerste goal had gemaakt, had de smaak te pakken en scoorde er lustig op los.

In de partijvorm die daarop volgde waren Dylan en Noah zeer opvallend aanwezig. Dylan is al het hele seizoen een echte teamspeler en gebruikt zijn goede coaching om zijn team beter te laten functioneren, terwijl Noah bekend staat om zijn verdedigende capaciteiten. Beide lieten ook deze partijvorm weer zien het voetballen niet verleerd te zijn.

Na deze intensieve training racete een deel van de G-Storks naar het uitverkochte stadion van ADO Den Haag om de wedstrijd tegen Jong Utrecht bij te wonen. Wederom een mooie groengeel gekleurde zondag voor de G-Storks!