De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het primaire onderwijs aan meedoen. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Op vrijdag 22 april organiseerde Sporttuin Duindorp, in samenwerking met ADO Den Haag in de Maatschappij, een sportieve dag voor de kinderen van de scholen de Meerpaal en de Tweemaster.

Op veld 1 van SV Duindorp werden er tal van activiteiten georganiseerd, waaronder een ADO Den Haag voetbalclinic. De groepen 5 tot en met 8 waren al vroeg in de ochtend aanwezig en klaar om zich in het zweet te werken. De training bestond uit een techniek en afwerk oefening en een partijspel. De Koningsspelen was na acht speelrondes om half drie weer afgelopen. Al met al was het een top dag met zon en veel plezier!

ADO Den Haag in de Maatschappij gaat volgend seizoen in samenwerking met Sporttuin Duindorp het ‘Leven als een ADO-Prof!’- traject starten. Wekelijks zullen de kinderen in Duindorp aan de slag gaan met thematische voetbaltrainingen, workshops, ontwikkelingsgesprekken en testmomenten. De kinderen leren meer over gezonde voeding, een gezonde leefstijl, positieve coaching, respectvolle houding, samenwerken, sociale-media, verantwoord gamen, doelen stellen, omgaan met tegenslagen en andere competenties. In het traject wordt ook samengewerkt met externe organisaties zoals Move en de Anne Frank Stichting.