Op maandag 27 februari stond er een nieuwe ADO KIDS-activiteit op het programma waarbij onze jongste supporters samen een levensgroot spandoek gingen maken. Maar liefst 50 ADO KIDS-leden spendeerden de eerste dag van de krokusvakantie in het stadion van ADO Den Haag waarbij ze hun creativiteit kwijt konden bij het maken van spandoeken. De kinderen werden begeleid door een aantal leden van supportersvereniging Fansupport, die gespecialiseerd zijn in het maken van mooie ADO-spandoeken. Ook kwamen een aantal spelers en speelsters van ADO Den Haag als verrassing langs om te helpen.

Om 11.45 uur stroomde het hoofdgebouw van het stadion vol met alle ADO KIDS die zich hadden opgegeven voor een creatieve middag. Al snel kwam Storky alle aanwezigen begroeten en maakten meerdere jongens en meisjes van de gelegenheid gebruik om met de mascotte op de foto te gaan of een high five te scoren. Toen de groep compleet was ging het evenement van start. In de gracht onder de Eretribune stonden allerlei attracties van onze partner Haaglanden Springkussen Verhuur klaar voor de kids. De kern van dit evenement, het spandoeken maken, werd begeleid door leden van supportersvereniging FanSupport. Onder andere de bekende ADO Den Haag-supporter Koos voorzag de kids van tips en tricks voor het maken van een prachtig spandoek.

image00003

Naast het maken van de spandoeken kregen de ADO KIDS een rondleiding, konden zij prijzen winnen door raak te schieten op het ADO Den Haag gatenbord en hadden ze de ruimte om samen te spelen op één van de pannaveldjes.

Wat de ADO KIDS nog niet wisten is dat er ook een aantal spelers en speelsters van het eerste elftal van de mannen en vrouwen langs zouden komen om het eindresultaat te beoordelen. Ricardo Kishna en Jordy Wehrmann kwamen vanuit de training direct door om de kids te groeten en zelf ook wat achter te laten op het grote spandoek. Daarnaast kwamen Wendy Balfoort en Liz Rijsbergen voorafgaand aan hun training even langs om de kids te helpen en maakten zij, net als Ricardo en Jordy,  alle tijd voor foto’s en het zetten van handtekeningen.

image00010

In de tussentijd werd er hard gewerkt aan het tientallen meters lange doek en het eindresultaat mocht er zeker zijn. Nadat alle kinderen samen met Koos, Ricardo, Jordy, Wendy en Liz op de foto waren gegaan kregen de ADO KIDS als kers op de taart te horen dat het spandoek tijdens de thuiswedstrijd tegen Almere City FC, die gespeeld wordt op 16 april, te zien gaat zijn op de Lex Schoemaker Tribune. Alle ADO KIDS krijgen voor deze wedstrijd een gratis kaart. Hierover ontvangen alle ADO Kids een persoonlijk bericht in de komende weken.

image00006

Om 16.00 uur was de dag tot zijn einde gekomen en gingen alle kids met een voldaan gevoel naar huis. Voor het eindresultaat van het spandoek nodigen we iedereen uit om zondag 16 april naar het thuisduel tegen Almere City FC te komen waar het spandoek te zien zal zijn.

De volgende ADO KIDS-activiteit vind plaats op woensdag 3 mei. Deze dag zal de ADO KIDS CUP op het programma staan. Hier volgt binnenkort meer informatie over op de website en via mail. Houd de website van ADO Den Haag dus goed in de gaten!

image00001