Nieuws

Op zondag 17 oktober vond op ‘De Aftrap’ (Jeugdopleiding ADO Den Haag) een voetbalevenement plaats voor kinderen die via de Bas van de Goor Foundation zich hadden aangemeld. Tijdens dit evenement werden de dertig deelnemers voorzien van een presentatie, rondleiding en clinic door medewerkers van de Bas van de Goor Foundation en maatschappelijk trainers van ADO Den Haag.

De kinderen hadden zich ingeschreven via de Bas van der Goor Foundation (BvdGF) voor het voetbalevenement in samenwerking met ADO Den Haag in de Maatschappij én moesten al in de vroege ochtend verzamelen in de kantine. Hier kregen zij van Jesper (BvdGF) een presentatie over diabetes en de activiteiten van de foundation.
Na de presentatie werd er iets gedronken en gegeten om het energiegehalte een boost te geven voor de aankomende activiteiten. Eerst kregen de deelnemers een rondleiding door trainer Ronald van de Jeugdopleiding van ADO Den Haag. Samen met de trainers Remco en Alf werden de kinderen en hun ouders meegenomen naar de verschillende ruimtes. Met veel enthousiasme en interesse vroegen de deelnemers de trainers het hemd van het lijf.

Vervolgens was het tijd om het veld op te gaan voor een vierdelige clinic. Nadat de deelnemers zich hadden omgekleed, werden ze uitgedaagd om hun kwaliteiten te laten zien tijdens vier verschillende voetbalvormen. Er werd de nodige trucjes getoond tijdens de dribbeloefening, de keepers werden onder schot genomen met een afwerkvorm en er waren prijzen te winnen via het schieten op een gatendoek. De trainers voorzagen de deelnemers van de nodige tips en tricks tijdens alle vormen, zodat de nodige ontwikkeling als snel zichtbaar was. En zoals elke training betaamd, werd er afgesloten met een grote partijvorm.
Na de training verzamelden de deelnemers nog een laatste keer in de kantine. De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking van het gatendoek en de deelnemers gingen op de foto met de trainers. Toen ook de laatste deelnemer een foto en handtekening had gescoord, keerde iedereen huiswaarts.

De Bas van de Goor Foundation brengt sinds 2006 mensen met diabetes in beweging naar een betere kwaliteit van leven. Sporten is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedsuikerwaardes en hun medicijngebruik. Door het organiseren van sportieve activiteiten informeert de stichting mensen over deze effecten.