Nieuws

Eén jaar geleden eindigde ADO Den Haag op een tweede plaats tijdens de race om het beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ van de Vriendenloterij. Tijdens deze inschrijvingsronde konden alle ‘Betaald Voetbal Organisaties’ een nieuw project aanleveren om hiermee kans te maken op een mooi startbedrag. ‘ADO Den Haag voor Iedereen’ was één van de trotse winnaars én een jaar naar dato kon dit project dan eindelijk van start gaan.

‘ADO Den Haag voor Iedereen’ heeft als doel om meer verbinding te creëren tussen de diverse stadsdelen van het prachtige Den Haag. Middels sportevenementen willen wij kinderen met elkaar in contact brengen om te leren van elkaars gewoonten, culturen en regels. Ook al zijn wij anders, we zijn allemaal een uniek onderdeel van Den Haag!

Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn de evenementen nog enkele maanden uitgesteld. Toch heeft zich in de afgelopen tijd in bijna elk stadsdeel een team met kinderen van 10-12 jaar gevormd dat (twee)wekelijks traint op een playground in de wijk en zich voorbereidt op de evenementen. Heb je trouwens interesse, meld je dan aan via www.adodenhaag.nl/adovooriedereen!

Naast de trainingen van de Streetsport trainers komen ook ADO Den Haag trainers langs om ‘maatschappelijke’ voetbaltrainingen te geven. Niet zo maar voetbaltrainingen, want naast de oefeningen die op een voetbaltraining centraal staan, worden ook maatschappelijke thema’s meegegeven aan de deelnemers van het project. Met ‘Leven als een ADO-prof’ als overkoepelend thema worden spelers en speelsters zich bewuster op het gebied van gezondheid, acceptatie en doelen stellen.

Op donderdag 4 februari 2021 werden deze trainingen voor het eerst gegeven aan de deelnemers van ‘ADO Den Haag voor Iedereen’. Van drie tot vier uur was ADO Den Haag op bezoek bij stadsdeel Segbroek. Op de Krajicek Playground in de Hondiusstraat woonden 12 deelnemers een thematraining over respect in en buiten het veld bij. Aansluitend werd er om vijf uur een training gegeven in de Stationsbuurt in het centrum van Den Haag. Op deze Playground stond ‘doelen stellen’ centraal en deden tien kinderen mee aan de training.

ADO Den Haag zal de komende maanden verschillende trainingen aanbieden op de voetbalveldjes in onze stadsdelen. Deze activiteiten zijn terug te vinden in een maandelijks verslag op de website.