De eerste Nationale Balkon Beweegdag werd op vrijdag 29 mei op meer dan 150 woon-zorglocaties door heel Nederland gevierd. Het is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de VriendenLoterij en Menzis.

In Den Haag organiseerden Menzis en ADO Den Haag in de Maatschappij, samen met Silent Disco International, de beweegactiviteit bij zorglocatie ZeeWinde in Scheveningen. De bewoners kregen allemaal een koptelefoon en hoorden zo de muziek, de toespraken en trainer Kees die de bewegingen op de muziek voordeed, samen met de ADO Den Haag OldStars.

Marieke van ‘Silent Interaction’ praatte het evenement aan elkaar dat geopend werd door Tom Okker, ambassadeur van de OldStars Tennis, namens het Nationale Ouderenfonds. Daarna sprak wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid de bewoners toe en begon ze de beweegdag met haar zelf gekozen nummer ‘Lovely Day’ van Bill Withers!

ADO Den Haag en Menzis vinden bewegen erg belangrijk en organiseren allerlei activiteiten in de regio Haaglanden om beweging en beleving te stimuleren voor allerlei doelgroepen. Samen bewegen zorgt ook voor verbinding! Prachtige voorbeelden zijn het ‘walking football’ voor 60-plussers (OldStars) en het project ADO-fit. Stefan Raats van Menzis benadrukte nogmaals hoe belangrijk het is om regelmatig te bewegen.

Op deze bijzondere dag waren op meerdere locaties in Den Haag beweegcoaches actief. De bewoners van ZeeWinde konden er niet genoeg van krijgen en gingen ook enthousiast op de foto met Fansupport, dat (opnieuw) een prachtig spandoek had gemaakt!

Bestuurder Klaas Smilde van Respect sloot het evenement af met een dankwoord voor iedereen maar vooral voor Silent Interaction die de verbinding met haar bewoners, buiten èn binnen, mogelijk had gemaakt!

2020 05 29 natbalkonbeweegdag 006