Nieuws

Met een zestal succesvolle pilotwedstrijden in het vorige seizoen is aangetoond dat ook de nog (alleenstaande) zelfstandig thuiswonende oudere weer graag naar ADO Den Haag gaat. Met een all-in arrangement inclusief vervoer en begeleiding worden drempels weggenomen en ontstaan er nieuwe vriendschappen. Met ingang van het seizoen 2019/2020 heeft de stichting de Grijze Reigâh’s, die oudere supporters (65+) van A tot Z faciliteert bij het gewenste bezoek aan de wedstrijden, een vaste plek in het stadion gekregen.

Het prijswinnende initiatief wordt inmiddels gesteund door de gemeente Den Haag, Rabo Stimuleringsfonds en Fonds1818. Via de ambassadeur Aad Kila heeft ook het bedrijfsleven interesse getoond voor de Grijze Reigâh’s. Genoemd moet ook worden de uitstekende samenwerking met de Boodschappen Begeleiding Dienst (BBD) en de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij.

Groeimodel
De voorzitter, Cor van Welbergen, is verheugd en trots dat zijn initiatief inmiddels een vaste plek heeft verworven binnen ADO Den Haag. Na het winnen van de DDD-award in november 2018, is er op 1 februari 2019 de stichting Grijze Reigâh’s opgericht. Met een aantal enthousiaste bestuursleden wordt er hard gewerkt om het einddoel te gaan realiseren, en dat is een vak vol met Grijze Reigâh’s. Inmiddels is er ook een website, Facebookpagina en Twitteraccount. Met flyers en stickers ter promotie waren ze aanwezig bij de oefenwedstrijd tegen HVV Laakkwartier, het Haags Historisch Voetbaltoernooi en uiteraard op de Open Dag van ADO Den Haag. Verder zijn er goede contacten gelegd met de diverse supportersverenigingen. Gelet op de vele ontvangen positieve reacties, en niet in de laatste plaats van de deelnemers zelf, is het bestuur van de stichting ervan overtuigd dat het einddoel zal worden gerealiseerd.

Activiteiten
Naast het organiseren van een bezoek aan de wedstijden heeft de stichting in augustus voor de Grijze Reigâh’s ook een rondleiding met quiz verzorgd in het Cars Jeans Stadion. Tevens worden er in samenwerking met Florence, voor diegenen die niet meer de wedstrijden fysiek kunnen bezoeken, regelmatig wedstrijden van ADO Den Haag getoond op een groot scherm in het verzorgingstehuis. Ook zijn er contacten gelegd met New China Town, een stichting voor Chinese ouderen. Een aantal Chinese ouderen waren ook aanwezig bij de thuiswedstrijd tegen Sparta. Uiteraard hebben de Grijze Reigâh's ook de knuffelactie ondersteund; ze hebben hier onlangs een symbolisch bedrag van 65 euro voor gedoneerd.

Drempelvrees overwinnen
Inmiddels is er een vaste groep van ruim twintig deelnemers, die als harde kern kan worden beschouwd. Zij willen geen thuiswedstrijd meer missen en genieten van de sfeer en elkaar. Kent u ook iemand die de stap kan maken naar deelname aan de Grijze Reigâh’s, neem dan gerust contact op via de website van de stichting: www.degrijzereigahs.nl