Nieuws

ADO Den Haag geeft jongeren met achterstand tot de arbeidsmarkt een baan voor 6 tot 12 maanden onder de projectnaam ‘ADO werkt’. ADO Den Haag vervult een voortrekkersrol voor onze sponsoren en partners in de wijze waarop zij invulling geven aan inclusief ondernemerschap, dit in het kader van de nieuwe participatie wetgeving.

De jongeren worden dagelijks bijgestaan door een jobcoach en/of leermeester en kunnen worden ingezet voor allerlei werkzaamheden op het gebied van bijvoorbeeld. horeca, onderhoud, facilitair, steward, administratief, pr, schoonmaak, groenvoorziening, etc. Ze kunnen ook in weekenden en rondom wedstrijden worden ingezet. Vier jongeren met een arbeidsbeperking hebben onlangs een contract getekend voor zes maanden bij ADO Den Haag, na een proefperiode van twee maanden.

ADO werkt is een project dat is bedoeld voor jongeren met achterstand tot de arbeidsmarkt. Deze doelgroep, in de volksmond Wajongeren genoemd, heeft een plaats gekregen bij de ADO Den Haag. De eerste groep jongeren is in mei gestart met het programma bij ADO Den Haag onder leiding van een externe jobcoach. In aanloop naar een wedstrijd worden er diverse werkzaamheden uitgevoerd, zoals schoonmaak, inrichten ruimtes (onder leiding van de afdeling Hospitality & Events) etc. Tevens helpen de jongeren in samenwerking met CSU (partner van ADO Den Haag in de Maatschappij) met het schoonmaken van het stadion na een wedstrijd.

Filosofie achter dit project is om de jongeren bij ADO Den Haag weer werkervaring te laten opdoen en ze daarna in contact te brengen met werkgevers die ze een vaste baan kunnen aanbieden. ADO Den Haag speelt een belangrijke rol in het laten slagen van het project en laat hiermee haar maatschappelijk gezicht zien.

Wilt u als werkgever meer weten over dit project en wilt u hierbij aansluiten neem dan contact op met ADO Den Haag in de Maatschappij (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070-3054555).

De vier partijen die voor dit traject de handen ineen geslagen hebben zijn het UWV werkbedrijf Den Haag, het Diversiteitshuis (jobcoachorganisatie), ADO Den Haag en ADO Den Haag in de Maatschappij.