Nieuws

Op maandag 6 maart stond de wedstrijd ADO Den Haag – Heracles Almelo op het programma. Bij de thuiswedstrijden van ADO Den Haag verzorgt de ADO KIDS Club de line-up voorafgaand aan de wedstrijd. Deze wedstrijd kreeg het volledige G-voetbalteam van ADO Den Haag een uitnodiging.

Op maandagavond verzamelden de spelers van de ADO Den HaaG-Storks om 19.00 uur voor het hoofdgebouw van het Bingoal Stadion waar de vrijwilligers van de ADO KIDS Club de spelers van de ADO G-Storks opvingen. Wat direct opviel bij trainer Remco waren de gespannen ‘koppies’ van de spelers. ‘’Heb je er zin in?’’ vroeg trainer Remco aan Jodi. ‘’Zeker, maar ik ben wel gespannen.’’ gaf Jodi als antwoord. Toen de groep compleet was gingen zij als echte eerste elftal spelers richting de kleedkamer.

Eenmaal in de kleedkamer aangekomen kleedden de spelers zich om in het wedstrijdtenue en kregen zij uitleg over de activiteit en het fotomoment op het veld. Na twee keer oefenen zat de uitleg er goed in en waren de spelers klaar voor het moment waar ze de gehele dag al naar toeleefden. De G-Storks gingen om 19.50 uur onder begeleiding richting de geelgroene tunnel en de spanning nam bij Daan en Fouad nog een beetje toe. ‘’Kijk al die mensen zitten op Midden-Noord’’ zei Daan enthousiast. De G-Storks moesten nog even geduld hebben maar na een paar minuten wachten kwamen de spelers dan ook echt naast onze G-Storks staan. ‘’Lekker genieten’’ zei trainer Remco op het moment dat de opkomst tune te horen was in het stadion.

De spelers genoten zichtbaar van dit geweldige moment en konden er niet over ophouden. Het feest was nog niet klaar want de G-Storks mochten in de rust ook nog een penalty schieten. ‘’Dit is zo gaaf!’’ zei Geo hardop.

Nadat iedereen een strafschop had genomen gingen de spelers snel richting de kleedkamer om zich om te kleden, en ze nog de tweede helft konden kijken. Helaas was de wedstrijd niet wat de G-Storks gehoopt hadden, maar was het meelopen met de ADO-spelers fantastisch geweest!

Foto's: Marcel Trouwborst (ADO Kids) en ADO Den Haag in de Maatschappij