Op zondag 18 september hebben 14 toptalenten een contract getekend bij de ADO Den Haag G-Storks voor het seizoen 2022-2023. Na de korte bezinkingstijd moesten de kersverse spelers van de club zondag 25 september meteen aan de bak voor de eerste competitieronde van de Bijzondere Eredivisie. Deze competitieronde werd gespeeld in het prachtige stadion van de Go Ahead Eagles, De Adelaarshorst, in Deventer.

Rond 8 uur kwamen de eerste G-Storks met kleine oogjes aan op het parkeerterrein van het Bingoal stadion. Ondanks dat sommige spelers nog niet helemaal wakker waren, kon de spanning van de groep toch gevoeld worden. Dit was zeker het geval toen de buschauffeur kwam aanrijden met de spelersbus van ADO Den Haag! Op het moment dat de deuren open gingen stormden de deelnemers vol enthousiasme de bus in. Wat een geweldige ervaring!
Vervolgens was het tijd om het door regen overspoelde Den Haag achter te laten en richting het zonnige Deventer te vertrekken. De buschauffeur gooide de sfeer er meteen in met een paar Haagse klassiekers van o.a. Harry Jekkers, Evenblij en Stig Van Eijk en natuurlijk De Règâhs. Bij aankomst in De Adelaarshorst konden de deelnemers zich meteen omkleden (na een lekkere limonade) in hun gloednieuwe ADO Den Haag-shirts.

De eerste wedstrijd van ADO Den Haag was meteen tegen de thuisploeg dat een zeer geduchte tegenstander bleek te zijn voor de G-Storks. Op de prachtige grasmat van ‘Kowet’ werden er fantastische combinaties getoond door beide ploegen. Met behulp van het luide thuispubliek werd uiteindelijk de wedstrijd in het voordeel van Go Ahead Eagles beslist.
Na een korte pauze en een motiverende speech van trainer Remco stonden de spelers klaar om 110% te geven tijdens hun laatste wedstrijd van de dag tegen het topteam van FC Groningen. De start van het team uit Groningen was heel sterk en de G-Storks vonden moeilijk een antwoord op de snelle aanvallen.
De rust kwam op het juiste moment voor ADO Den Haag en met het fluitsignaal voor de tweede helft schoten de spelers meteen uit de startblokken. Een 4-1 voorsprong in het voordeel van FC Groningen werd bijna teniet gedaan, maar na de 4-3 scoorde FC Groningen de 5-3 en werd deze klassieker uiteindelijk in het voordeel van FC Groningen beslist: Eindstand: 6-4.

Op de terugreis naar het Bingoal Stadion kwam de bus in de file te staan, maar dit gaf alle deelnemers de kans om even terug te blikken op een fantastische eerste speelronde van de Bijzondere Eredivisie met vele doelpunten en heel veel mooie acties van de ‘geel-groenen’. Op basis van de inzet van de spelers ziet de toekomst er heel goed uit voor de G-Storks en de eerste winst van het seizoen kan op deze manier niet uitblijven!

Alle spelers, ouders en trainers (Remco en hulptrainer Dylan) worden bedankt voor een fantastische dag. En dankzij Van Heugten Tours was het vervoer weer tip-top geregeld! Op naar de volgende speelronde bij Excelsior op zondag 30 oktober 2022!