Dinsdagavond 19 april zijn in het Cars Jeans Stadion de prijzen van de Dik Hooimeijer Prijs voor 2021 officieel uitgereikt door Annemarie van Veldhuizen, juryvoorzitster, en Marco Esser, voorzitter ADO Den Haag in de Maatschappij. De feestelijke bijeenkomst in SkyLounge 4.21 werd opgesierd door de opname van de Podcast van Focus and Fun Connect. De prijswinnaars konden op deze manier hun winnende projecten toelichten. De podcast is terug te luisteren via YouTube.

Onder het genot van een drankje en een Indisch buffet werd de gestaakte wedstrijd tussen ADO Den Haag en Jong PSV uitgespeeld. De donoren van de prijs hebben aangegeven dat ze na 5 jaar Dik Hooimeijer Prijs graag verder willen. Dat heeft alles te maken met de grote diversiteit aan ingestuurde projectplannen, die heel goed passen in het gedachtegoed van Dik.

Prijswinnaars Dik Hooimeijerprijs 2021

Toffe Buur Ypenburg; Buurtbewoner – Christine Filip

Bewoners uit Ypenburg kunnen een buurtgenoot nomineren, die op een positieve wijze is opgevallen. Aanleiding is dat het nieuws in kranten en op TV voor het merendeel negatief is, en dat het invloed kan hebben op ieders humeur. Het gaat bij Toffe Buur niet alleen om heldendaden, maar ook om klein positief nieuws. De eerste 40 certificaten zijn op 16 april al feestelijk uitgereikt.

Themadag Gezonde voeding en Beweging door HopHopje Mariahoeve; Wijkz – Izaak Chtatou

Het HopHopje (=tuktuk) is een mobiele speeluitleen in Mariahoeve en men wil in het voorjaar 2022 een themadag organiseren in de Wijkpark De Horst. Het thema Gezonde voeding en Beweging staat centraal. Het HopHopje ziet dat de kinderen in de wijk steeds meer te kampen hebben met overgewicht, met name veroorzaakt door slechte voedingsgewoonten. Deze dag met workshops en het meegeven van een goodiebag met kookboek, wordt omlijst met sport en spel. Doel is om 100 kinderen en hun ouders bewust te maken wat gezonde voeding is en wat het met je doet.

Ontmoeten en samen eten; Cardia – Marjan IJkema

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen. Het eigen netwerk wordt echter steeds kleiner en het gevoel van eenzaamheid steeds groter. Enerzijds door het steeds ouder worden en het wegvallen van familie en vrienden; anderzijds door de beperkingen in ontmoeten door de Coronamaatregelen. Cardia telt een viertal locaties in Den Haag en Rijswijk en willen graag buurtbewoners van deze vestigingen elke maand uitnodigen om samen te komen eten in hun Grand Cafe’s. Eten verbindt mensen. voorziening zo laag mogelijk te houden. De welzijnscoördinatoren van Cardia denken per maand 80 thuiswonende ouderen te kunnen bereiken.

Naamgever Dik Hooimeijer Prijs

Dik Hooimeijer was bestuurslid van het eerste uur van stichting ADO Den Haag in de Maatschappij en was als directeur van Welzijnsinstelling Mooi nauw betrokken bij de sociaal-maatschappelijke projecten van ADO Den Haag. Zo was hij de geestelijk vader van het project De Held. Met deze jaarlijkse prijs eert ADO Den Haag in de Maatschappij de verdiensten van Dik Hooimeijer voor de club en de stichting.