Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Sport en Spel is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind. ADO Den Haag heeft daarom met trots het Cruyff Court ADO Den Haag geadopteerd.

Een Cruyff Court is de moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger in veel wijken aanwezig was, maar door verstedelijking langzaamaan verdwijnt. Het Cruyff Court ADO Den Haag biedt de kinderen in de buurt een speelplek en heeft daarmee een sociale, samenbindende en integrerende functie in de wijk. Cruyff Courts zijn een initiatief van de Johan Cruyff Foundation die zich inzet om de jeugd in beweging te brengen.

Kijk voor meer informatie over de Cruyff Courts op de websites van de Johan Cruyff Foundation en de gemeente Den Haag.

Cruyff Court ADO Den Haag Veld

Het Cruyff Court ADO Den Haag Veld is 31 oktober 2006 officieel in gebruik genomen. Dit door ADO Den Haag geadopteerde Cruyff Court ligt aan de Pachtersdreef in stadsdeel Escamp. Naast ADO Den Haag zullen diverse lokale instellingen in de toekomst hun medewerking gaan verlenen aan het Cruyff Court door er activiteiten te organiseren. Enkele instellingen zijn MOOI Escamp, Sportverenigingen Bouwlust / Vrederust, Gehandicaptensportvereniging De Kameleon en de diverse onderwijsinstellingen.

In samenwerking met de gemeente Den Haag en de Johan Cruyff Foundation ondersteunt ADO Den Haag in de Maatschappij jaarlijks verschillende activiteiten op de Cruyff Courts. Ook is ADO Den Haag incidenteel betrokken bij de opening van Schoolplein14, een project van de JC Foundation om beweging bij kinderen op het schoolplein te stimuleren.