ADO Den Haag zal samen met de lokale driehoek, bestaande uit de gemeente Den Haag, de politie-eenheid en het Openbaar Ministerie, dit jaar weer intensief samenwerken om thuiswedstrijden van ADO Den Haag op een veilige manier te kunnen organiseren. Net als voorgaande jaren zijn de afspraken tussen de partijen vastgelegd in een convenant.

Het convenant, dat werd ondertekend tijdens een samenkomen in het stadhuis, laat zien dat de partijen zich allemaal inzetten om thuiswedstrijden veilig te organiseren. ADO Den Haag is nauw verbonden met de stad en heeft een enorme maatschappelijke bijdrage. De thuiswedstrijden die worden gespeeld in het Bingoal Stadion brengen mensen samen. Het is de gezamenlijke wens om wedstrijdbezoek voor iedereen mogelijk te maken in een open, toegankelijke en veilige omgeving. Alle betrokken partijen willen vooral naar de toekomst kijken, waarin verdere normalisering van voorwaarden nagestreefd wordt. Dankzij de constructieve overleggen heerst de overtuiging dat die volgende stappen dit seizoen gezet kunnen gaan worden.

Algemeen Directeur van ADO Den Haag, Natascha van Grinsven-Admiraal: "Het is van groot belang dat we op een veilige manier de thuiswedstrijden organiseren en streven naar een zo gastvrij mogelijke stadionbeleving. Tegelijkertijd beseffen we ons dat juist de extra maatregelen, zoals de identificatieplicht, een drempel op werpt om de wedstrijden te bezoeken. Aan ons allen om te laten zien dat we klaar zijn voor de volgende stap; het gezamenlijk creëren van een omgeving waar het hele gezin zich weer thuis, veilig en welkom voelt. Daarom is het goed om te zien dat de gesprekken tussen Gemeente, Politie en Openbaar Ministerie constructief verlopen en dat we in gezamenlijkheid de mogelijkheden rondom verruiming onderzoeken.''