ADO Den Haag 0 - 3 Roda JC
  • Vrijdag 18 augustus 2023 20:00u
  • Bingoal Stadion

In de tweede ronde van de Keuken Kampioen Divisie ontving ADO Den Haag, Roda JC als tegenstander tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Met Joel Ideho voor het eerst in de basis en de onlangs gepresenteerde Noorse verdediger Daniel Granli op de bank trad de ploeg van Darije Kalezic in het Bingoal Stadion aan. Na een ondermaatse eerste helft, was ADO Den Haag niet in staat om de wedstrijd nog recht te trekken waardoor deze verloren ging: 0-3.

lr230818ab18162

De klok op het scorebord was nog maar net gestart toen de gasten gevaarlijk konden worden. Didden stuurde Ould-Chikh weg, die op zijn beurt Wentges voorbij kon spelen. Gelukkig kon Asante optijd redding bieden middels een fantastische sliding. Ondertussen bleven de gasten druk zetten en werd Wentges gedwongen wederom in te grijpen op een schot in de verre benedenhoek van Zauner. Diezelfde Zauner zag vier minuten later zijn schot wel tegen de touwen verdwijnen: 0-1.

Klas gaf hier direct een antwoord op door de bal op de slof te nemen, echter zag hij zijn inzet net naast het doel verdwijnen. In het eerste half uur van de wedstrijd moest ADO Den Haag toch echt zijn meerdere bekennen in het sterk optredend Roda JC. Het werd nog pijnlijker toen Zauner, die zich in buitenspelpositie bevond, de 0-2 van scheidsrechter Manschot mocht binnenschuiven. ADO Den Haag probeerde de schade te beperken, maar kon de derde treffer voor rust niet voorkomen; Ould-Chikh kon van afstand uithalen en liet Wentges kansloos. Zodoende ging ADO Den Haag rusten met een teleurstellende 0-3 achterstand.

lr230818ab18751

Vastberaden om het beter te doen dan in de 45 minuten startte ADO Den Haag met twee nieuwe namen aan de tweede helft: Rafael Struick en debutant Daniel Granli. De nieuwe energie zorgde ervoor dat de thuisploeg het spel iets meer naar zich aan het toe trekken was. Tot echt grote mogelijkheden leidde dit helaas nog niet. Met het laatste kwartier in aantocht lukte het de thuisploeg om vaker door de verdediging van Roda JC heen te spelen.Zowel Koudossou en Struick zagen hun pogingen voorlangs gaan. En ook de kopbal van Veerman was net niet scherp genoeg.

Alles op alles werd er gezet om toch nog een eretreffer te forceren in de laatste minuten van de wedstrijd. De slotminuten waarin Calvin Gustina nog zijn debuut mocht maken. Dat lukte niet en zo stond het na 90 minuten nog altijd 0-3. ADO Den Haag gaat volgende week op bezoek bij FC Den Bosch waar duidelijk uit een ander vaatje getapt moet worden.