Terug naar resultaten
FC Twente 1 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zaterdag 30 maart 2024 14:00u
  • De Grolsch Veste

ADO Den Haag Vrouwen is er niet in geslaagd FC Twente op weg naar de Nederlandse titel te laten struikelen. Een nieuw defensief record ging spijtig genoeg ook verloren.  

In de niet al te inspirerende omgeving van Sportpark Schreurserve in Enschede zette de thuisclub de Haagse vrouwen vanaf de start flink onder druk. Na vier achtereenvolgende clean sheets in de competitie - een evenaring van het clubrecord gevestigd in het seizoen 2008-2009 - had de Haagse defensie nu direct overwerk.

Al in de tweede minuut moest Bo Vonk een miraculeuze redding vlak voor de doellijn verrichten om een doelpunt te voorkomen. Drie minuten later kwam een kopbal van Renate Jansen - één van de zes Haagse tukkers in de selectie van FC Twente - terug van de onderkant van de lat en blokte Barbara Lorsheyd de rebound. Nog eens zes minuten later stond Vonk wederom een tegentreffer in de weg, nu met een omhaal op de lijn. Hoe lang kon ADO Den Haag dit volhouden? Niet meer dan twee minuten.

Uit een vrije trap van Olislagers scoorde Auée: 1-0. Het duurde erg lang voor de gasten de kans kregen om iets terug te doen. De rust wenkte al voorzichtig toen Vonk Louise van Oosten vrij speelde op rechts. Zij bracht Lobke Loonen dicht bij het doel in stelling, maar de Haagse topscorer zag haar inzet gekeerd. Aan de andere kant liet Liz Rijsbergen nog een mogelijkheid liggen.

Met de kleinste achterstand bleef een Haagse comeback tot de mogelijkheden behoren. Zes minuten na de pauze gaf Kayra Nelemans zichzelf een schietkans met een prima interceptie op de helft van Twente. Doelvrouw De Jong zweefde vergeefs naar haar uithaal, maar zag de bal naast zeilen. In het Haagse doel zag Lorsheyd pogingen van Peddemors (zijnet) en Dhont (naast en over) de juiste richting missen. 

Net voor het Haags kwartiertje dwong Vonk nog een mogelijkheid af voor Loonen. DIt keer werd haar schot geblokt door een verdediger. Daarmee was direct de laatste kans op een puntendeling verdwenen.  

 

Karakteristieken

FC Twente - ADO Den Haag Vrouwen 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 13. Auée 1-0

Scheidsrechter: Bijlsma

Toeschouwers: 318

Opstelling FC  Twente:

De Jong - Everaert, Auée, Dijkstra, Olislagers - Van Ginkel, Peddemors, Kaptein -  Dhont (72. Oude Elberink), Rijsbergen (84. Stolze), Jansen (72. Ziemer)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd - Vonk (81. Susanna), Noordermeer, Douma, Nelemans - Van der Wal, Van Raay - Van Oosten (68. Vande Velde), Loonen, Dessing (81. Van Egmond), IJzerman

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner