Terug naar resultaten
PSV 3 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 28 januari 2024 12:15u
  • Philips Stadion

ADO Den Haag is er niet in geslaagd de goede start van 2024 een vervolg te geven. Een catastrofale eerste helft tegen PSV kon niet meer worden rechtgezet.

Het begin van de wedstrijd zette de toon voor een moeilijke middag. In de derde minuut kon Louise van Oosten na een knappe interceptie vrij op het doel afgaan. Zij stuitte op de doelvrouw. In de tegenaanval maakte PSV wel direct gebruik van de door de Haagse ploeg geboden vrijheid: 1-0. Daardoor leek de gasten de moed in de schoenen te zinken. Captain Barbara Lorsheyd wist attent een doorbraak te voorkomen, maar na pas een kwartier verdubbelde Smits uit een strafschop de voorsprong. De Eindhovense verdediging kreeg daarna haast niks te doen. Na bijna een half uur dwong Kayra Nelemans een eerste Haagse hoekschop af. De kopbal van Daniëlle Noordermeer werd geblokt. Een tweede corner leverde alleen een gevaarlijke counter van PSV op. Aan de andere kant voorkwamen Nelemans en Lorsheyd met goede ingrepen nog meer averij. Uit een onnodig weggegeven vrije trap bracht Worm de ruststand op 3-0.

Na de pauze bracht het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte Manon van Raay en Vanessa Susanna in het veld. Dat bracht echter weinig verandering in het spelbeeld. ADO Den Haag bleef voornamelijk achter de feiten aan lopen. Een derde invalster, Lakeesha Eijken, stichtte gevaar uit een corner. Aan de overkant voorkwam Wiëlle Douma met een tijdige tackle een vierde tegengoal. 

Een nieuwe Haagse hoekschop leverde een kopkans voor Lysanne van der Wal op. Haar poging ging helaas over en ook een afstandsschot van Loonen verdween naast. De doeltrap van PSV bood een nieuwe kans. Loonen veroverde de bal en nu was het wel raak: 3-1. Was er dan plotseling toch wat mogelijk? Eijken bracht Van Raay in stelling. Haar uithaal werd net uit de hoek getikt. IJzerman schoot nog eens voorlangs. Meer zat er in de slotfase niet in.

Karakteristieken

PSV - ADO Den Haag Vrouwen 3-1 (3-0)

Scoreverloop: 3. Smits 1-0, 16. Smits (penalty) 2-0, 42. Worm 3-0, 75. Loonen 3-1

Scheidsrechter: Ter Velde

Opstelling PSV: Pondes - Thrige, Hendriks, Worm, Bross, Nijstad, Ripa, Giesen, Hulswit, Smits, Snellenberg

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd (captain) - Vonk, Noordermeer, Douma, Nelemans (46. Susanna) - Vande Velde (46. Van Raay), Van der Wal (92. Van den Ende) - Van Oosten (74. Abali), Loonen, Dessing (60. Eijken), IJzerman

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Vrouwen Eredivisie/KNVB

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner