• Eredivisie Vrouwen
  • Zaterdag 20 januari 2024 16:30u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag Vrouwen is het nieuwe jaar voortvarend begonnen. Na de puntendeling met Champions League-deelnemer Eintracht Frankfurt werd de competitie zaterdag hervat met een verdiende zege op FC Utrecht.

In een ijs- en ijskoud Bingoal Stadion begon ADO Den Haag aan het karwei in de diamant-opstelling. De fans die de poolkou hadden getrotseerd, werden getrakteerd op een spectaculaire opening. Direct de aanval zoekend vond de thuisploeg binnen twee minuten het net. Nikki IJzerman trok de bal voor, Shanique Dessing stapte er slim overheen en Lobke Loonen mikte het leer in de verste hoek: 1-0. Vijf minuten later stond het weer gelijk. De Keijzer benutte de eerste Utrechtse mogelijkheid.

De Haagse vrouwen bleven de tegenstander daarna goed onder druk houden en zorgden met goed voetbal regelmatig voor gevaar. Een uithaal van Louise van Oosten kon oud-Hagenaar Jasmijn de Groot keren. Een kopbal van Wiëlle Douma uit een keihard en swingend voor het doel geslingerde vrije trap van IJzerman leverde op miraculeuze wijze niet meer dan een corner op. Rond het half uur schoot IJzerman eerst van afstand naast, om daarna na uitstekend voorbereidend werk van Van Oosten op De Groot te stuiten. En zo stond het bij het rustsignaal nog steeds gelijk.

240120ab11354

Na de welkome warme thee kwam ADO Den Haag weer sterk uit de kleedkamer. Van Oosten bracht snel IJzerman in stelling. Haar poging ging rakelings naast. In het vervolg had de thuisploeg moeite nieuwe kansen te creëren. Het geblesseerd uitvallen van topschutter Loonen leek omineus. Haar ploeggenoten hielden geloof in meer. Lorsheyd maakte attent een Utrechtse tegenaanval onschadelijk. Op de plek van Loonen vond Manon van Raay halverwege de tweede helft een nieuwe opening in de defensie van de Domstedelingen. Haar voorzet verlengde Dessing kundig met het hoofd. In een perfecte parabool verdween het leer over De Groot heen tegen de touwen: 2-1. Kort daarna was de wedstrijd bfijna beslist. Opnieuw trok Van Raay de bal op maat voor. Dit keer knikte Dessing net naast. Een schot van de sterk ingevallen Chloé Vande Velde hield De Groot uit het doel. Zo bleef FC Utrecht in de race voor een puntendeling. De Haagse verdeding gaf bijna geen kans weg. In blessuretijd stelde captain Barbara Lorsheyd met een katachtige reflex de zwaarbevochten overwinning veilig. Shanique Dessing verdiende, als matchwinner, de uitverkiezing tot GirlPower Radio Powervrouw van de wedstrijd.