ADO Den Haag 2 - 3 MVV Maastricht
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Vrijdag 11 februari 2022 20:00u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag is tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen tegen MVV uit Maastricht. De ploeg van trainer Ruud Brood moest al na de eerste helft een 0-2 achterstand goedmaken. Ondanks dat ADO Den Haag stormachtig uit de kleedkamer kwam in de tweede helft stond er na negentig minuten 2-3 op het scorebord.

amofa

De opstelling van ADO Den Haag ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Den Bosch was met één naam gewijzigd. Severina mocht starten aan dit duel en dat ging ten koste van Michael Mulder. Sem Steijn was nog steeds afwezig. De wedstrijd in een voor een derde gevuld Cars Jeans Stadion begon wat aftastend van beide kanten. Tot twee keer toe werd een schot van Thomas Verheydt, ex-speler van MVV, geblokt door oplettende Maastrichtse verdedigers.

Halverwege de eerste helft kregen de Hagenaars twee goede mogelijkheden. Eerst werd Bourard met een uitstekende steekpass van Kishna voor het vijandelijke doel gezet. Even later gaf Severina uitstekend op de kopsterke Verheydt. Beide keren ontbrak het aan de precisie en overtuiging. Het was in een fase dat ADO Den Haag de grip maar niet kreeg op de tegenstander. Organisatorisch stond het niet goed en dat leidde af en toe tot grote ruimtes achterin bij de thuisploeg. Daar wist MVV Maastricht, vooral via de counter, gebruik van te maken.

asante

Dit leidde ook tot de verrassende openingstreffer van de bezoekers. Remans kon gemakkelijk de 0-1 intikken nadat hij de bal van Lake had ontvangen. Even later werd deze voorsprong verdubbeld door Lake, de aangever van de eerste goal. Met een gemakkelijke combinatie werd de ADO-verdediging in de luren gelegd en de huurling kon van dichtbij raak schieten. Vijf minuten voor de pauze werd Jamal Amofa vervangen door Marius Van Mil. Pas in blessuretijd van het eerste bedrijf werd ADO Den Haag voor het eerst echt gevaarlijk. Kishna schoot laag en hard en daar had de MVV-doelman Matthys lichte moeite mee.

Om dit duel nog om te draaien was het noodzakelijk dat ADO Den Haag na rust beter voor de dag zou komen. De Haagse ploeg ging inderdaad vliegend van start, want na 43 seconden lag de bal erin. Dezelfde namen die verantwoordelijk waren voor de goal bij FC Den Bosch hielpen de thuisploeg aan de aansluitingstreffer. Aanvoerder Boy Kemper gaf met een heerlijke voorzet de bal op het hoofd van clubtopscorer Verheydt die dit keer goed raak mikte.

severina

Het was een hard gelag dat al heel snel na het goede begin de 1-3 op het scorebord werd gezet. Opnieuw was het Lake die de treffer voor zijn rekening nam. Na deze goal bleef er niet veel meer over van de Haagse storm van daarvoor. Een counter van MVV leidde zelfs bijna naar de vierde treffer van de bezoekers, maar Damen zag de bal voorlangs schieten. Uit een vrije trap van ADO Den Haag op geruime afstand kon Kishna het de sluitpost niet heel moeilijk maken.

Het Haags kwartiertje was nog geen drie minuten onderweg of ADO Den Haag maakte het weer spannend. Verheydt maakte het de goalie van MVV moeilijk bij een hoge bal en vervolgens maakte Van Mil goed gebruik van de situatie door de afvallende bal raak te tikken. De geel-groene ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker in de slotfase. Helaas kon het daarin niet doordrukken op de vijandelijke defensie en bleef het 2-3. En zo moest ADO Den Haag een pijnlijke nederlaag slikken.

kemper

Karakteristieken
ADO Den Haag – MVV Maastricht (2-3)

Scoreverloop: 28. Remans 0-1, 32. Lake 0-2, 46. Verheydt 1-2, 49. Lake 1-3, 77. Van Mil 2-3

Scheidsrechter: Ruperti