ADO Den Haag 3 - 2 vv Katwijk
  • Oefenduel
  • Woensdag 24 april 2024 19:30u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft de doordeweekse oefenwedstrijd tegen vv Katwijk met 3-2 weten te winnen. De Hagenaars keken bij rust tegen een 1-2 achterstand aan, maar maakten het in de tweede helft goed door doelpunten van Schalk en Veerman.

In tegenstelling tot de laatste wedstrijden startte ADO Den Haag in een 4-3-3-formatie. Coremans nam de plaats in van Marsman, terwijl Asante, Waem, Esajas en Koudossou de verdediging vormden. Sürmeli, die door een blessure verstek moest laten gaan, werd vervangen door De Bruin. Het middenveld werd gecompleteerd door Sellouki en Schalk. Het aanvalstrio bestond uit Van Mieghem, Veerman en Ideho.

240424AB11991

ADO Den Haag kende een moeizame start aan het oefenduel met vv Katwijk. Na zeven minuten moest de thuisploeg namelijk al een knullige tegentreffer verwerken. Van Mieghem wilde de bal uit het eigen strafschopgebied wegwerken, maar schoot het speeltuig onverhoopt in het eigen doel. Het kostte de Hagenaars eventjes om van de schrik te bekomen. Grote kansen werden er niet gecreëerd, al werden de bezoekers uit Katwijk ook amper gevaarlijk. De grootste mogelijkheid op de gelijkmaker deed zich in de vijftiende minuut voor. Doelman De Vries hield met een uitstekende redding zijn doel voorlopig schoon na een schot van Schalk vlakbij de doelmond.

240424AB12078

Diezelfde Schalk vond na iets meer dan een half uur spelen alsnog het net. De Bomber kreeg de bal in de vijandelijke zestien aangespeeld en plaatste hem vervolgens buiten bereik van de keeper in de rechterhoek. Geel-groen ging echter alsnog met een achterstand de rust in. Slordig balverlies leidde een vlijmscherpe Katwijkse tegenaanval in en die werd keurig afgerond door Hardijk.

240424AB12200

In de rust wisselde voerde de ploeg van trainer Anthony Correia maar liefst tien wijzigingen door en kwam onder andere onze oud-speler Randy Wolters in het veld. Aan Haagse zijde wisselde trainer Darije Kalezic vier spelers. Coremans, Asante, Waem en Esajas bleven achter in de kleedkamers. Hun vervangers waren Nikiema, Siereveld, Klas en Heesen. Het viertal stond slechts anderhalve minuut in het veld toen het Schalk de 2-2 zag maken op aangeven van Sellouki.

240424AB12372

Het was de opmaat tot een sterkere helft dan de eerste van Haagse kant. Een kwartier na rust kreeg de thuisploeg ook de beloning voor het overwicht in de vorm van de 3-2, en had het daarmee eindelijk de voorsprong te pakken. Deze kwam van het hoofd van Henk Veerman die uit een hoekschop van Daryl van Mieghem doel trof. Kort hierna werden beide hoofdrolspelers vervangen door Van Wolfgang en Houwaart en ook Van der Sande en Vigen maakten hun entree. Ondanks de wisselingen veranderde er niet veel aan het spelbeeld, ADO bleef de overhand houden, en ook niet aan de score: het oefentreffen met vv Katwijk eindigde in een 3-2 overwinning voor ADO Den Haag.

Karakteristieken
ADO Den Haag – vv Katwijk 3-2 (1-1)

Scoreverloop: 7. Van Mieghem (eigen doelpunt) 0-1, 33. Schalk 1-1, 42. Hardijk 1-2, 47. Schalk 2-2, 61. Veerman 3-2
Scheidsrechter: Van der Vaart

Opstelling ADO Den Haag: Coremans (46. Nikiema); Asante (46. Siereveld), Esajas (46. Klas), Waem (46. Heesen (76. Absalem)), Koudossou; De Bruin (62. Vigen), Sellouki, Schalk (62. Van der Sande); Van Mieghem (62. Van Wolfgang), Veerman (62. Houwaart), Ideho (76. Vlak)

Opstelling vv Katwijk: De Vries (46. Zuyderduyn); Sinteur (46. Kooij), Schulte (46. Poulina), Kok (46. Blokland), Ravensbergen (31. Bouwense); Tros (46. Van der Meer), Janmaat (46. Yamaguchi), Bakker (46. Kunst); Doesburg (46. Pinas), Brandsma (46. Kiers), Hardijk (46. Wolters)

Auteur: Rokus Driesen
Fotografie: Angelo Blankespoor