ADO Den Haag 3 - 2 Jong AZ
  • Oefenduel
  • Dinsdag 16 april 2024 15:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft in een oefenwedstrijd, die vier keer 25 minuten duurde, met 3-2 gewonnen van Jong AZ. De Hagenaars gingen uitstekend van start en kwamen in het eerste kwart al op een 2-0 voorsprong via Asante en Van der Sande. In het tweede kwart kwamen de bezoekers langszij, maar door een schitterende goal van Sellouki pakte geel-groen weer de voorsprong. Zijn doelpunt bleek uiteindelijk voldoende voor de overwinning.

Trainer Darije Kalezic begon net als in de laatste wedstrijden met drie verdedigers in het centrum en twee vleugelverdedigers. Coremans mocht beginnen als keeper, Waem, Siereveld en Sürmeli vormden de kern achterin, terwijl Asante en Absalem als vleugelverdedigers fungeerden. Verder was er ook een basisplaats weggelegd voor De Bruin, Vlak en Van der Sande op het middenveld. Van Wolfgang en Schalk stonden samen voorin.

lr231116ab10410

De Hagenaars zetten vanaf het begin af aan hoog druk en dat wierp al snel z’n vruchten af. Na vijf minuten schoot Asante via een Jong AZ’er raak in de rechter hoek. Net voor het einde van het eerste kwart was het opnieuw raak. Na een prima hoekschop van Jerry van Wolfgang knikte Jort van der Sande de 2-0 binnen. In het tweede kwart liet de Alkmaarse ploeg meer van zich spreken. Het tweede deel was nog niet eens een minuut bezig of Poku maakte de aansluitingstreffer. Vervolgens liet de thuisploeg meerdere kansen liggen om de marge weer te verdubbelen, waarna het door een bekeken schot van Postma 2-2 werd.

Na het tweede kwart zochten beide teams de kleedkamers op voor een korte pauze. Hierna kwamen de Hagenaars met negen nieuwe namen het veld op. Sellouki, één van de negen invallers, was meteen belangrijk. De Fransman zag de doelman ver voor zijn goal staan en schoot de bal prachtig vanaf een meter of 30 over hem heen: 3-2. Met het vernieuwde elftal bleef ADO Den Haag de lichte overhand houden in het derde kwart. In het laatste deel werden Van Mieghem, Veerman, Hamdaoui, Asante en Veerman ingebracht. Veel wapenfeiten waren er echter niet meer te noteren. ADO Den Haag boekte zodoende een oefenzege op de huidige nummer 9 van de Keuken Kampioen Divisie.

Karakteristieken
ADO Den Haag – Jong AZ 3-2

Scoreverloop: 5. Asante 1-0, 21. Van der Sande 2-0, 26. Poku 2-1, 40. Postma 2-2, 56. Sellouki 3-2
Scheidsrechter: Puts

Opstelling ADO Den Haag: Coremans; Asante, Siereveld, Sürmeli (C), Waem, Absalem; De Bruin, Vlak, Van der Sande; Schalk, Van Wolfgang

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Dekkers, Schouten, Martins Indi (C), Esajas; Mastoras, Postma, Smit; Addai, Poku, Daal