ADO Den Haag 3 - 0 KRC Genk U23
  • Oefenduel
  • Zaterdag 05 augustus 2023 14:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie gewonnen: 3-0. Tijdens de Open Dag fungeerde Genk U23 als de tegenstander. Zodoende was het publiek, na alle mooie activiteiten eerder op de dag, eveneens getuigen van een overwinning op Genk U23. Waem (2x) en Komljenovic waren trefzeker namens ADO Den Haag.

*Matteo Waem* of ADO Den Haag

Voor Henk Veerman betekende dit zijn eerste minuten in het Bingoal Stadion in Haagse dienst. Een warm welkom kreeg hij dan ook van de aanwezige supporters van ADO Den Haag bij zijn eerste balcontact. Na vijf minuten spelen kon ADO Den Haag voor het eerst gevaarlijk worden. Echter werd het gerichte schot van Sellouki geblokt. In de minuten die volgde voerde ADO Den Haag de druk op en was de ploeg van Kalezic vrijwel de gehele tijd op de helft van de tegenstander te vinden. Wengtes moest pas na tien minuten spelen echt in actie komen, nadat er balverlies werd geleden op het middenveld.

*Henk Veerman* of ADO Den Haag

Na een kleine twintig minuten spelen kwam de thuisploeg terecht op voorsprong. Uit een vrije trap van Klas, kon Waem gericht en zelfverzekerd binnen schieten: 1-0. Het duurde niet lang voordat ADO Den Haag deze voorsprong verdubbelde. Tien minuten na het eerste doelpunt, was het opnieuw raak. Komljenovic kopte uitstekend binnen uit een voorzet op maat van Koudossou: 2-0. Het laatste kwartier van de eerste helft had de thuisploeg nog altijd het overwicht, maar tot echt grote kansen kwamen zij verder niet. Tot op slag van rust. Waem zag zijn kans schoon en schoot zijn tweede van de middag hard tegen de touwen: 3-0!

*Malik Sellouki* of ADO Den Haag, *Sacha Komljenovic* of ADO Den Haag, *Henri Koudossou* of ADO Den Haag celebrate 2-0

Daar waar in het laatste kwartier van de eerste helft niet veel gebeurde, was dat in het eerste kwartier van de tweede helft net zo. Genk kwam iets sterker uit de startblokken, waardoor het overwicht van ADO Den Haag niet zo vanzelfsprekend meer was. Wentges moest enkele keren minimaal ingrijpen. Het eerste echte gevaar kwam van Veerman. Een gericht schot in de linkeronderhoek werd helaas niet als doelpunt bekroond, doordat keeper Penders er goed bij zat. ADO Den Haag moest, in tegenstelling tot de eerste helft, wat vaker verdedigend optreden, maar gaf niks weg. De tweede helft werd daardoor zakelijk uitgespeeld en de stand bleef ongewijzigd: 3-0.