ADO Den Haag 1 - 2 Sparta Rotterdam
  • Oefenduel
  • Dinsdag 01 augustus 2023 14:30u
  • Besloten

ADO Den Haag heeft dinsdagmiddag de oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 1-2 verloren. Wist de Haagse formatie in de eerste helft nog een 0-1 achterstand recht te zetten dankzij een prachtige goal van Sürmeli, in de tweede helft moest de ploeg toch een tegentreffer incasseren.

Op sportpark Prinses Irene was Sparta Rotterdam de zevende oefentegenstander in de voorbereiding. Nieuwkomer Henk Veerman mocht gelijk 90 minuten aan de bak en Matteo Waem, die tegen VVV-Venlo geblesseerd uitviel, kon ook weer starten.

(L-R)

In de 4e minuut kreeg ADO Den Haag zijn eerste kansje. Sellouki haalde uit, maar zijn schot ging helaas voorlangs het doel van oud-ado keeper Schoonderwaldt. De thuisploeg probeerde meteen het initiatief te nemen, maar het was Sparta dat in de 15e minuut op voorsprong kwam. Yuksel wist het net te vinden en bracht de stand op 0-1 in het voordeel van de Rotterdammers.

(L-R)

ADO Den Haag leek even van slag. In de 29e minuut kreeg Anello een kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Wentges kwam met een uitstekende redding om een doelpunt te voorkomen. Slechts twee minuten later kreeg Neghlo een vergelijkbare kans, maar ook nu wist Wentges zich te onderscheiden met een uitstekende redding.Het spel golfde op en neer, en in de 36e minuut mocht Robyn Esajas ver naar voren komen in het strafschopgebied van Sparta, maar zijn eindpass was niet goed genoeg om een doelpunt te creëren. Even later waagde Dhoraso Klas een afstandsschot, maar zijn poging ging over het doel.

Vlak voor de rust, in de blessuretijd van de eerste helft, kwam ADO Den Haag op gelijke hoogte. Kürşad Sürmeli zette met een prachtig schot vanaf ongeveer 20 meter afstand de stand op 1-1.

(L-R)

Na de rust waren er kansen over en weer. Toch was het Sparta dat in de 70e minuut opnieuw toesloeg. Aleman haalde van afstand uit en hoewel doelman Wentges er nog aanzat, kon hij niet voorkomen dat de bal in de touwen belandde.
ADO Den Haag probeerde in de slotfase nog gelijk te maken, maar het mocht niet baten. In de 88e minuut kreeg Struick nog een kans, maar zijn schot belandde recht in de handen van de keeper.

Zaterdag speelt ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen Genk tijdens de Open Dag. Meer informatie daarover kan je hier lezen.