ADO Den Haag 1 - 1 VVV-Venlo
  • Oefenduel
  • Vrijdag 28 juli 2023 16:00u
  • Besloten

Op de voorlaatste dag van het trainingskamp in Wageningen stond VVV-Venlo als tegenstander op het programma. Op het veld van RKSV Driel wist Sacha Komljenovic een vroege achterstand in de eerste helft nog recht te trekken. Ondanks kansen voor beide teams, lukte het hen niet meer om te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

In de 2e minuut moet Wentges in actie komen na een corner, maar het schot van Rutten is te zacht om voor gevaar te zorgen. Acht minuten later maakt Henri Koudossou een mooie interceptie en kan hij opstomen langs de rechterkant, maar een verdediger van VVV-Venlo voorkomt dat hij kan voorzetten. Uit de daaropvolgende corner ontstaat een kans voor Esajas, maar die gaat helaas mis.

*Tyrese Asante* of ADO Den Haag

Dan in de 11e minuut valt het eerste doelpunt van de wedstrijd. VVV-Venlo komt op een 0-1 voorsprong dankzij een goal van Sierra.

ADO Den Haag moet aan de bak, en na ruim een kwartier spelen ziet Dhoraso Klas een kans van buiten de 16 en haalt uit. De doelman van VVV-Venlo tikt de bal uit de hoek en voorkomt zo een tegendoelpunt. Tien minuten later is het wel raak! Sacha Komljenovic zet de stand gelijk na een prachtige aanval over de linkerkant. Dhoraso Klas weet tot in het strafschopgebied te komen en legt de bal keurig voor op Sacha, die de bal binnen schiet.

lr230728ab18765

In de 38e minuut lijkt VVV-Venlo de voorsprong te pakken, maar ADO Den Haag protesteert hevig voor buitenspel. Na overleg tussen de scheidsrechter en de grensrechter wordt het doelpunt toch afgekeurd. Ondertussen moet Matteo Waem het veld geblesseerd verlaten en wordt vervangen door Daryl Werker. Net voor de rust komt ADO Den Haag bijna op voorsprong wanneer Komljenovic knalhard een kopbal op de paal ramt. Ook uit de rebound kan ADO Den Haag niet scoren.

lr230728ab18655

In de tweede helft wordt er weinig gecreëerd door beide teams. In de 58e minuut tikt Wentges een corner weg, maar hij kan niet voorkomen dat Venema vervolgens op doel schiet. Gelukkig gaat zijn schot over. Pas in de slotfase gebeurt er iets noemenswaardigs. El Hannoudi verovert de bal op eigen helft en steekt het hele veld over. Hij geeft de bal af op Sellouki, maar zijn voorzet wordt onderschept door de keeper van VVV-Venlo. In de 90e minuut krijgt Kluskens nog een kans om uit te halen, maar zijn schot gaat naast. Zo eindigt de wedstrijd in een gelijkspel: 1-1.

lr230728ab18938

Dinsdag staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Dan is Eredivisionist Sparta de tegenstander.

ADO Den Haag - VVV-Venlo 1-1