ADO Den Haag 4 - 0 Standard Luik U23
  • Oefenduel
  • Dinsdag 25 juli 2023 16:00u
  • Besloten

Op Sportpark Het Venneke in Broekhuizenvorst heeft ADO Den Haag met een overtuigende tweede helft de oefenwedstrijd tegen Standard Luik U23 afgesloten met een 4-0 overwinning.

Het eerste wapenfeitje van ADO Den Haag vindt plaats in de 11e minuut als Sacha Komljenovic het met een lopje probeert. Zijn inzet belandt op het dak van het doel. In de 19e minuut moet Kilian Nikiema voor het eerst in actie komen als Sahabo een directe vrije trap op het doel afvuurt. Op de prachtige grasmat bleef het tempo hoog en dat levert in de 24e minuut een kans op voor Komljenovic, maar de keeper van de tegenstander is alert en blokkeert het schot.

lr230725ab16489

Na een half uur spelen laat Sellouki zijn klasse zien. Met een prachtige krul probeert hij de keeper te verrassen, maar deze is opnieuw attent en weet de bal uit de hoek te ranselen. ADO Den Haag blijft gevaarlijk en in de 39e minuut ontsnapt Sellouki aan de rechterkant. Hij haalt uit, maar wederom brengt de keeper redding. De druk van ADO Den Haag blijft aanhouden. In de 42e minuut legt Struick, na een prachtige actie, de bal af op Robyn Esajas. Maar zijn schot wordt geblokt door een verdediger.

lr230725ab16959

In de blessuretijd is daar dan toch de eerste goal als ADO Den Haag een penalty krijgt na een overtreding op Struick. Sellouki schiet de bal koelbloedig over de grond in de linkerhoek.

In de tweede helft is het voornamelijk ADO Den Haag dat de aanval opzoekt. Het is echter pas in de 58ste minuut dat de eerste kans zich voordoet. Velland geeft een prachtige pass op Sellouki, helaas is zijn voorzet niet goed. Een minuut later is er opnieuw een kans voor ADO Den Haag. Robyn Esajas neemt een schot op doel, maar het is recht in de handen van de alerte keeper van Standard Luik. Vijf minuten later is het wel raak. Robyn Esajas weet het net te vinden en zet ADO Den Haag op een comfortabele 2-0 voorsprong.

ADO Den Haag blijft druk uitoefenen en wordt daarvoor beloond. Velland neemt een laag schot in de korte hoek en laat de keeper van Standard Luik kansloos. Na een buitenspeldoelpunt volgt een geweldige poging van Dhoraso Klas. Hij ziet dat de keeper van Standard Luik ver voor zijn doel staat en besluit het vanaf ongeveer 30 meter te proberen. Zijn schot raakt echter het aluminium. In de laatste minuut van de wedstrijd kan hij dan toch een doelpunt op zijn naam zetten als de keeper de mist in gaat bij een directe vrije trap, 4-0.

lr230725ab17063

ADO Den Haag wint de eerste oefenwedstrijd tijdens dit trainingskamp. Vrijdag staat er een besloten oefenduel tegen VVV-Venlo op het programma.

ADO Den Haag - Standard Luik U23 4-0

Scoreverloop
45+3’ Sellouki 1-0, 64’ R. Esajas 2-0, 65’ Velland 3-0, 89’ Klas 4-0