ADO Den Haag 1 - 2 FCV Dender EH
  • Oefenduel
  • Zaterdag 15 juli 2023 16:00u
  • Besloten

ADO Den Haag heeft het oefenduel tegen FCV Dender met 1-2 verloren. De eerste helft van Haagse kant was prima en via Komljenovic kwamen de Hagenaars verdiend op 1-0 voorsprong. Na rust had de thuisploeg het lastig en binnen tien minuten scoorde de Belgische voetbalclub twee keer. De Haagse ploeg kon geen vuist meer maken en dus eindigde het eerste oefenduel tegen een profclub in een nederlaag.

Op een regenachtig trainingsveld op Sportpark Prinses Irene ging het derde oefenduel in de voorbereiding op seizoen 2023-2024 van start. ADO Den Haag startte met Wentges op doel en voor hem stonden Asante, Ates, Werker en Absalem opgesteld. Klas, Gustina en Sellouki vormden het middenveld, terwijl proefspeler Rehmi, Komljenovic en Struick in de aanvallende linie stonden.

ab12252

In de eerste helft speelde ADO zeer behoorlijk en kreeg het goed de druk op de Belgische oefentegenstander. Het eerste gevaar was een schot op de lat en was het wachten op de 1-0. Die kwam in de twintigste minuut van de voet van Komljenovic die fraai raak schoot in de linkerhoek. Het derde doelpunt op rij voor de 20-jarige middenvelder. Naast de thuisspelende ploeg kreeg ook Dender een aantal mogelijkheden en had het niet raar geweest als er meer doelpunten waren gevallen voor rust.

ab12391

Na de pauze was het spelbeeld heel anders. Dender was de betere ploeg en ADO Den Haag kwam er nog amper aan te pas. De voorsprong bleef slechts drie minuten staan, want Borry maakte in de 48e minuut van dichtbij de gelijkmaker. Hens zette de bezoekers zelfs op 1-2. ADO Den Haag wisselde kort daarna maar liefst negen spelers tegelijkertijd. Een van de wisselspelers was Sürmeli. De kersverse aanwinst maakte zodoende zijn officieuze debuut voor ADO Den Haag. De vele wijzigingen veranderden niet veel aan de verhoudingen binnen het veld. In het laatste half uur waren er maar mondjesmaat kansen en werd het langzaam maar zeker duidelijk dat ADO Den Haag niet ook de derde oefenwedstrijd op rij zou gaan winnen. De eerste echte test in deze voorbereiding werd dus een nederlaag, maar wel een leerzame.