ADO Den Haag 0 - 2 FC Groningen
  • Vrijdag 29 maart 2024 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag moet voorlopig toezien in de strijd voor directe promotie. In eigen huis verloor de ploeg van Darije Kalezic met 0-2 van FC Groningen. Doelpuntenmakers waren Postema en van Bergen.

In alle opzichten was het treffen met FC Groningen een bijzondere avond. Niet alleen omdat deze wedstrijd een ware kraker was in de Keuken Kampioen Divisie, maar ook omdat voorafgaand aan het duel zowel Van Hintum (500 wedstrijden in het betaalde voetbal), Derijck (150 wedstrijden in Haagse dienst) als Veerman (uitgekozen tot beste speler van de derde periode) in het zonnetje werden gezet. Dit stond nog los van de goede sfeer en het grote aantal toeschouwers die de Haagse ploeg deze avond kwam aanmoedigen.

lr240329ab23627

Voor de strijd om de derde plek moest hoofdtrainer Darije Kalezic het doen zonder Asante, Van Hintum en Ché die allen kampen met een blessure. Zodoende was een basisplaats weggelegd voor Koudoussou, Absalem en Vigen.

In de beginfase van de wedstrijd was het aftasten voor de ploegen in het Bingoal Stadion. Het waren de bezoekers die iets meer het overwicht hadden, maar behalve een afstandsschot kwamen ook zij niet tot noemenswaardige kansen. Toch wisten zij na 18 minuten spelen de score te openen. Postema kon de bal van dichtbij binnentikken, waardoor ADO Den Haag opnieuw de moeilijke opgave kreeg om een achterstand weg te gaan poetsen.

lr240329ab11147

In de tijd die volgde gebeurde er tamelijk weinig in het Bingoal Stadion, al was het balbezit nog altijd in het voordeel van uitploeg. Eenmaal kon ADO Den Haag gevaarlijk worden, nadat Vlak de opkomende Koudossou de diepte in stuurde. De rechtsback zag vervolgens zijn voorzet door Vigen maar net naast geschoten worden. ADO Den Haag was verder niet bij machte om maar iets te forceren in de eerste helft, waardoor met het rustsignaal nog altijd 0-1 op het scorebord stond.

De ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. En ook in de nu moest ADO Den Haag genoegen nemen met het feit dat FC Groningen opnieuw de eerste kans mocht noteren. Hove schoot met volle overtuiging, maar zag zijn schot rakelings naast gaan.

lr240329ab11595

Van der Sande, die de start van deze wedstrijd vanaf de bank moest toekijken, omdat hij terug is gekomen van een lichte blessure, stond nog geen minuut in het veld toen hij zijn mogelijkheid kreeg. Koudossou speelde fraai zijn directe tegenstander uit zag Van der Sande het strafschopgebied van doelman Jurjus betreden, helaas kwam de aanvaller een teenlengte tekort, waardoor hij zijn voet niet met genoeg kracht tegen de bal kon zetten en zijn inzet ongelukkig naast zag gaan.

lr240329ab11660

ADO Den Haag leek wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar moest juist in die fase opnieuw een tegentreffer incasseren. Van Bergen had de bal voor het binnentikken: 0-2. En zo werd de opgave, met nog 25 minuten te spelen, voor de Hagenaars een stuk moeilijker. De thuisploeg probeerde wel, maar was keer op keer ongelukkig. De ruim 11.000 toeschouwers in het Bingoal Stadion zagen zo de wedstrijd als een nachtkaars uitgaan: 0-2.

ADO Den Haag – FC Groningen 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 18. Postema 0-1, 66. Van Bergen 0-2

Scheidsrechter: Nagtegaal

Opstelling ADO Den Haag:  Marsman; Absalem (76. Van Wolfgang), Derijck, Surmeli ©, Waem, Koudossou, Vigen, Vlak (76. Esajas), Schalk; Veerman en Van Mieghem (59. Van der Sande)

Opstelling FC Groningen: Jurjus; Bacuna, Rente, Peersman, Maatta; Schreuders, Duarte, Hove, Valente (85. Blokzijl); Postema, Van Bergen (85. Mendes)

Auteur: Jill Verreijdt