SC Telstar 3 - 1 ADO Den Haag
  • Vrijdag 15 maart 2024 20:00u
  • BUKO Stadion

ADO Den Haag kende een zeer moeizame avond in Velsen-Zuid. De ploeg van Darije Kalezic keek met rust al tegen een achterstand aan en wist zich hier niet van terug te knokken in de tweede helft. ADO Den Haag verloor de wedstrijd van SC Telstar met 3-1 en ziet daardoor directe promotie verder uit het zicht verdwijnen.

Na de kraker tegen FC Dordrecht was het op vrijdagavond 15 maart tijd voor het treffen met de ploeg uit Velsen-Zuid. In het 711 Stadion waren er bij de aftrap drie wijzigingen te zien in vergelijking met de vorige wedstrijd. Zo keerden zowel Asante, Van der Sande als Van Hintum terug in de basis. Hierdoor staat de teller voor laatstgenoemde op 500 (!) officiële wedstrijden in het betaalde voetbal. Niet alleen voor Van Hintum was het een speciale avond, maar ook Derijck mocht een nieuw jubileum achter zijn naam schrijven. De centrale verdediger speelde zijn 150ste officiële wedstrijd in Haagse dienst.

lr240315ab15000

De wedstrijd kende een tamelijk saaie openingsfase. Er gebeurde weinig in het eerste kwartier van de wedstrijd, al had de uitploeg wel het overwicht. De Witte Leeuwen wachtten rustig af en loerden op countermogelijkheden. Het wachten werd beloond, want bij de eerste, echte countermogelijkheid was het ook direct raak. Gravenberch kon een voorzet van El Kachati van dichtbij binnenwerken: 1-0.

Ondertussen tikte de tijd op het scorebord verder, maar gebeurde er nog altijd weinig. Voornamelijk ADO Den Haag speelde de bal geduldig rond, maar kon niet tot echte mogelijkheden komen. Pas na een half uur spelen werd de uitploeg pas voor het eerst écht gevaarlijk, nadat Ché met een voorzet op maat Veerman bereikte. De spits zag de lat zijn treffer namens de Hagenaars in de weg staan. De tweede doelpoging namens de bezoekers kwam opnieuw van Veerman, dit keer was het Koeman Jr. die de spits van scoren weerhield. In de tussentijd moest Gravenberch geblesseerd het veld verlaten en profiteerde ADO Den Haag van de man-meersituatie. Uit een voorzet van Van Mieghem kon Van der Sande de bal voor de neus van doelman Koeman Jr. binnenglijden: 1-1. Lang kon ADO Den Haag hier niet van genieten, want het balverlies op het middenveld werd rigoureus afgestraft door de nog maar net in het veld gekomen Kaandorp. Met man en bal gleed hij eveneens de bal over de Haagse doellijn heen. Zodoende moest ADO Den Haag vlak voor het rustsignaal opnieuw een tegendoelpunt incasseren.

lr240315ab22578

Er was dus werk aan de winkel voor ADO Den Haag in de tweede helft. Zeker toen na nog geen twee minuten spelen El Kachati de bal uit een voorzet op zijn pantoffel nam en Marsman kansloos liet. De bezoekers keken plots tegen een 3-1 achterstand aan. Hoofdtrainer Darije Kalezic greep al vroeg in de tweede helft in en paste maar liefst drie wissels toe; Van Wolfgang, Esajas en Absalem kregen de moeilijke taak om ADO Den Haag weer terug in de wedstrijd te brengen. Veerman was opnieuw dichtbij toen zijn schot van richting werd veranderd en daardoor boven op de lat belandde.

lr240315ab16747

Indien ADO Den Haag op zijn minst nog een punt uit het vuur wilde slepen, moest het nu toch wel wat gaan forceren. Om die reden stuurde Kalezic een extra spits het veld in; Houwaart mocht de laatste tien minuten van de wedstrijd de aanvalslinie versterken.Toch lukte het de bezoekers maar niet om die belangrijke aansluitingstreffer te maken, waardoor ADO Den Haag op bezoek bij Telstar onderuit ging: 3-1.

SC Telstar – ADO Den Haag 3-1 (2-1)

Scoreverloop: 14. Gravenberch 1-0, 37. Van der Sande 1-1, 42. Kaandorp 2-1, 47. El Kachati 3-1

Scheidsrechter: Ruperti

Opstelling SC Telstar: Koeman Jr., Kruiver, Apau, Koswal, Oude Kotte, Turfkruier; Van de Loo, Plat, El Kachati (68. Van den Heerink), Gravenberch (37. Kaandorp) , Seedorf (68. Tahiri)

Opstelling ADO Den Haag:  Marsman; Ché, Asante (56.Absalem), Derijck, Van Hintum (80. Houwaart); Surmeli © (56. Esajas), Vlak, Van der Sande (56. Van Wolfgang); Van Mieghem, Veerman, Schalk (67. Sellouki)

Auteur: Jill Verreijdt