ADO Den Haag 2 - 1 Jong Ajax
  • Vrijdag 01 maart 2024 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag kende een lastige avond in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. ADO Den Haag kwam op achterstand maar Derijck wist vlak voor rust ADO Den Haag nog op gelijke hoogte te brengen. Ondanks dat ADO Den Haag geen beste wedstrijd kende, wist invaller Schalk zichzelf na een geweldige pass van Vigen tot matchwinner te bekronen. Hij wist de voorzet op waarde te schatten en zette met een goede kopbal 2-1 de eindstand op het scorebord.

lr240301ab32197

Hoofdtrainer Darije Kalezic kon in de thuiswedstrijd niet beschikken over Jari Vlak. De middenvelder ontving vorige week in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij deze wedstrijd geschorst is. Dit leverde Vigen een basisplek op. Verder trad de basiself aan met nog één andere wijziging. Justin Ché mocht opnieuw plaatsnemen op de backpositie in plaats van Tyrese Asante.

Het duurde nog geen tien minuten voordat ADO Den Haag de eerste kans van de wedstrijd mocht noteren. Uit een goede voorzet van Van Mieghem was het Veerman die de bal in één keer een poeier gaf. Helaas ging zijn schot hoog over het doel van De Graaff. Op basis van de ranglijst zou men verwachten dat de thuisploeg het spel zou moeten maken, maar zij hadden het nog zichtbaar lastig in de openingsfase van de wedstrijd. Namens de bezoekers was Banel het dichtstbij om de score te openen. Gelukkig voor de Hagenaars krulde zijn schot naast het doel.

Aan de andere kant van het veld wist Van Wolfgang met precisie de bal op de pantoffel van Veerman te leggen. Echter werd de spits teveel naar buiten gedreven waardoor zijn volley hard naast ging. ADO Den Haag kreeg steeds een beetje meer grip op de wedstrijd. Zo vond de opkomende Ché, Van Wolfgang in een kansrijke positie. De aanvaller zag zijn inzet maar net gekeerd worden door de Amsterdamse doelman. En precies wanneer het allemaal iets voordeliger voor ADO Den Haag wilde uitpakken, gaven de Hagenaars op eigen helft teveel ruimte weg waardoor Fitz-Jim, Marsman van een meter of 25 het nakijken gaf: 0-1.

lr240301ab12800

ADO Den Haag mocht van geluk spreken toen tien minuten voor het rustsignaal Banel zijn inzet via de paal weer het veld in zag komen rollen. Het lukte de Hagenaars niet om terug in de wedstrijd te komen, want slechts enkele minuten later kwamen zij wederom met de schrik vrij toen Marsman de kopbal van Chourak kon keren. Hoewel het er lang somber uitzag in de eerste helft, wist Derijck het stadion vlak voor rust wakker te schudden. Uit een corner van Van Wolfgang kopte de routinier beheerst de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

lr240301ab12799

Al vroeg in de tweede helft had Fitz-Jim zijn tweede van de avond kunnen maken toen hij na een snelle counter één-op-één stond met Marsman. Echter maakte de goalie zijn doel vakkundig klein, waardoor de aanvallende middenvelder zijn schot net naast zag gaan. De thuisploeg zat niet lekker in de wedstrijd en moest opnieuw een beroep doen op Marsman toen ook Agougil de score namens de bezoekers probeerde te vergroten. Ondanks dat ADO Den Haag de grip nog altijd een beetje kwijt was, lukte het hen wel om bij de eerst volgende kans gelijk effectief te zijn. Uit een geweldige hoge voorzet van Vigen kopte Schalk zijn tweede in Haagse dienst binnen: 1-2! ADO Den Haag voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong.

In navolging van doelpuntenmaker Schalk, bracht hoofdtrainer Darije Kalezic voor de slotfase Esajas en Koudossou in het veld om zo mogelijk die belangrijke drie punten in eigen huis te houden. Daar bleef het niet bij. Ook Absalem en Klas kregen nog enkele speelminuten. Gemakkelijk ging het niet, want opnieuw moest Marsman aan de bak en hield hij zodoende zijn ploeg op de been. ADO Den Haag speelde geen beste wedstrijd, maar wist een zakelijke 2-1 overwinning over de streep te trekken tegen Jong Ajax.

ADO Den Haag – Jong Ajax 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 25. Fitz-Jim 0-1, 41. Derijck 1-1, 62. Schalk 2-1

Scheidsrechter: Pérez

Toeschouwers: 8674

Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Ché, Derijck, Waem, Van Hintum; Surmeli ©, Van der Sande (42. Schalk), Vigen (82. Esajas); Van Mieghem (15. Absalem), Veerman (86. Klas), Van Wolfgang (82. Koudossou)