FC Den Bosch 1 - 2 ADO Den Haag
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Vrijdag 25 augustus 2023 20:00u
  • De Vliert

ADO Den Haag heeft haar eerste overwinning van het seizoen binnen. Op bezoek bij FC Den Bosch waren Sellouki en de deze week in Den Haag gearriveerde Van Mieghem de doelpuntenmakers. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Eindstand 1-2 in Haags voordeel.

Maar liefst drie debutanten aan Haagse zijde. Rechtsback Justin Ché, de eerder nog geschorste middenvelder Kursad Surmeli en aanvaller Daryl van Mieghem die eerder deze week aan de selectie werd toegevoegd mochten allemaal in de basis starten. Ook Granli die vorig week inviel in de tweede helft stond nu vanaf de aftrap in het veld.

lr230825ab10623

ADO Den Haag startte de eerste minuten voortvarend door de Bosschenaren direct onder druk te zetten. Behalve een ouderwetse scrimmage in de 3de minuut leverde het echter weinig gevaar op. De eerste grote kans werd door ADO Den Haag zelf weggegeven. Granli speelde te kort terug op Wentges waardoor Kotzebue de kans kreeg ertussen te komen. Het schot op doel kon gelukkig nog van de lijn gered worden door Weam die daarmee de 1-0 wist te voorkomen.

Na een kwartier spelen was het ADO Den Haag dat via Sellouki de aanval zocht. Dankzij een snelle kaats was plots Veerman vertrokken. Met een goede lichaamsschijnbeweging omspeelde hij de laatste verdediger. Zijn lobje ging wel over de keeper maar helaas ook over het doel van Roggeveen.

lr230825ab28518

ADO Den Haag bleef aanzetten en was de betere partij maar wederom was daar een gigantische kans aan de andere kant. De bal werd vanaf rechts voorgegeven en het was de spits van de Bosschenaren die zijn hoofd er tegen kreeg. Van heel dichtbij was het echter Wentges die heel knap redding wist te brengen.

Twee minuten na dit moment was het Van Mieghem voor het eerst zijn geluk beproefde. Met een lage schuiver verraste hij bijna keeper Roggeveen. Op slag van rust was het FC Den Bosch dat weer dat op de deur klopte. Wentges verrichtte wederom een belangrijke redding in de korte hoek waardoor beide ploegen met 0-0 de kleedkamer konden opzoeken.

lr230825ab10287

De tweede helft begon aarzelend van Haagse zijde maar na acht minuten was daar toch de voorsprong. In de omschakeling was het Veerman die breed kon leggen op Van Mieghem die met een vlammend schot de doelman tot een redding dwong. In de rebound was het echter Sellouki die gemakkelijk kon binnenschieten. 0-1 ADO Den Haag.

Na het doelpunt was het FC Den Bosch dat op zoek ging naar de gelijkmaker en het heft in handen nam. In minuut 73 kwam die er ook. Een harde voorzet van rechts werd binnengeschoten door invaller Boumasaoudi.

ADO Den Haag kon dus opnieuw beginnen in een tweede helft waarin het spel op en neer golfde. Uiteindelijk was het dan toch ADO Den Haag dat aan het langste eind trok. Niemand minder dan, de eerder deze week van Volendam overgekomen, van Mieghem was de doelpuntenmaker. Zijn 1-2 in minuut 85ste minuut zorgde voor opluchting aan Haagse zijde en de eerste drie punten van het seizoen. Met deze overwinning staat ADO Den Haag na drie wedstrijden op vier punten. Op zondag 3 september speelt ADO Den Haag haar volgende thuiswedstrijd thuis tegen Jong AZ.