De Graafschap 0 - 0 ADO Den Haag
  • Vrijdag 11 augustus 2023 20:00u
  • De Vijverberg

Voor ADO Den Haag startte op vrijdagavond 11 augustus de competitie met een uitwedstrijd bij De Graafschap. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Darije Kalezic kwam ADO Den Haag, ondanks een aantal goede kansen, niet verder dan een gelijkspel: 0-0.

Het waren de gasten die binnen vijf minuten het doel voor het eerst onder schot namen, echter kon doelman Bakker de harde knal van Koudossou keren. Zo kende ADO Den Haag tien sterke minuten voordat zij van zich af moesten bijten. Pas na een klein kwartier spelen begon het spelbeeld wat te schuiven, tot echt grote kansen leidden dit voor beide partijen echter niet. Zodoende was de stand halverwege de eerste helft nog altijd ongewijzigd.

lr230811ab16209

In het tweede gedeelte van de eerste helft nam de thuisploeg meer het initiatief en wisten zij de bezoekers meer en meer terug te dringen. Tot echte grote kansen kwam de ploeg uit Doetinchem echter niet. Aan de andere kant was het vervolgens Sellouki die Robyn Esajas wegstuurde. De snelle aanvaller zag zijn inzet echter door doelman Bakker tot corner verwerkt worden. Uit diezelfde corner kon ADO Den Haag eveneens gevaarlijk worden. De afvallende bal belandde bij Sellouki die snoeihard naast schoot. De onzeker oogende doelman aan de kant van De Graafschap liet even later de bal van zijn voeten stuitte, Komljenovic kon de bal onderscheppen, waarna Sellouki het doel onder schot kon nemen. Hij had echter teveel tijd nodig waardoor ADO Den Haag niet meer kon profiteren van de fout van de keeper.

De slotfase van de eerste helft was eveneens alles behalve saai. Beide partijen werden in staat gesteld om de score te openen, zo zag de thuisploeg Onal nog eens uithalen. Het been van Absalem voorkwam dat Wentges in actie moest komen. De grootste kans van de wedstrijd kwam op naam van Komljenovic. Helaas zag hij zijn schot, na een goede aanval tegen de lat verdwijnen.

lr230811ab27251

Na de rust kwam een ongewijzigd ADO Den Haag uit de kleedkamer. Vastberaden om opzoek te gaan naar de openingstreffer zocht de ploeg van Kalezic meerdere malen de aanval op, maar tot een echt spektakel leidde dit niet. Na een kwartier spelen kwam daar verandering in en kreeg Veerman plotseling de bal in zijn voeten geschoten, helaas kon hij hier niet te profiteren. Naarmate de wedstrijd vorderde wist met name Sellouki meerdere malen voor het vijandelijke doel te verschijnen, maar zonder de trekker over te kunnen halen.

Op het moment dat het meegereisde publiek het “Haags Kwartiertje” inluidde maakte Joel Ideho, afkomstig van Arsenal, zijn debuut. Net als in de eerste helft, kreeg ADO Den Haag ook in de slotfase van de tweede helft de kans op de 0-1. Asante kon van dichtbij uithalen, maar doelman Bakker wist met een knappe redding de Haagse treffer te voorkomen. De bezoekers zetten alles op alles om de punten mee naar Den Haag te nemen, maar het mocht helaas niet baten. Uiteindelijk had ADO Den Haag in de laatste minuut ook nog de deksel op de neus kunnen krijgen. Een prachtige redding van Wentges voorkwam een onterechte tegengoal.