FC Twente 4 - 2 ADO Den Haag
  • Kampioenspoule Reservecompetitie
  • Maandag 29 april 2019 18:30u
  • Trainingscentrum FC Twente

De voorlaatste wedstrijd in de kampioenspoule van de Reservecompetitie is maandagavond op een nederlaag uitgelopen voor ADO Den Haag 2. De ploeg van Virgilio Teixeira knokte zich knap terug van een 2-0 achterstand, maar ging in Enschede met 4-2 ten onder tegen FC Twente.

De Haagse beloften beleefden een flinke valse start in Enschede, aangezien er na een kwartier spelen al een 2-0 achterstand op de borden stond na een klutssituatie uit een corner en een vlotlopende aanval. In de eerste helft kon de formatie van Teixeira er nog weinig tegenover stellen.

Daar kwam in het tweede bedrijf verandering in. ADO Den Haag 2 begon steeds meer aan te dringen en vond in de 64ste minuut de aansluitingstreffer via Maarten Reijneveld, die een voorzet van Nadir Achahbar binnen wist te werken. Het bracht schwung in het elftal en leidde ook tot de 2-2. Yahya Boussakou (foto) wist een halve week na zijn debuut in de hoofdmacht tot scoren te komen. Ondanks de nodige kansen op de 2-3 kwam ADO Den Haag 2 er alsnog bekaaid vanaf in Enschede. Twee late doelpunten van de Tukkers zorgden voor een 4-2 eindstand.

Door de verliespartij komt ADO Den Haag nog steeds niet verder dan de zevende plek op de ranglijst. Op maandag 13 mei (18.30 uur) wordt de competitie door de Haagse beloften afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Basisopstelling FC Twente: Hengelman; Wieffer, Browning Lagerfeldt, Felix, El Idrissi; Zerrouki, Bostrup, Sluiter; Fernandes, Schepop, Trotman.

Basisopstelling ADO Den Haag: Havekotte: Owusu, Muringen, Amofa, Achahbar; Rieder, Van Huffel, Reynolds; Amatkarijo, Reijneveld, Boussakou.