ADO Den Haag 4 - 4 SC Heerenveen
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 05 maart 2018 18:30u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag 2 leek voor het eerst in 2018 een competitiewedstrijd te gaan verliezen. In het Cars Jeans Stadion keek het na een uur spelen tegen het tweede team van sc Heerenveen tegen een 0-4 achterstand aan. Maar dankzij een wonderbaarlijke wederopstanding in de laatste tien minuten sleepte de thuisploeg toch een punt uit het vuur: 4-4. De gelijkmaker viel diep in blessuretijd dankzij Shaquille Pinas.

Al na zes minuten keek ADO Den Haag tegen een achterstand aan. Heerenveen kreeg bij die 0-1 de nodige hulp van keeper Indy Groothuizen, die een schot uit de tweede lijn losliet. Voor de rebound stond Pelle van Amersfoort klaar om de bal tegen de touwen te werken.

Na de openingstreffer liet Heerenveen het balbezit aan ADO Den Haag. De thuisploeg was niet in staat daar iets nuttigs mee te doen. Het kwam niet verder dan enkele pogingen van afstand. In de negentiende minuut lag de bal er wel weer in achter Groothuizen. ADO Den Haag lukte het niet de bal uit het eigen zestienmetergebied weg te werken. Zo kon spits Jizz Hornkamp keihard en succesvol uithalen: 0-2. Het werd door de formatie van hoofdtrainer Virgilio Teixeira nog erger toen Van Amersfoort tien minuten voor rust uit een lastige hoek zijn tweede van de avond maakte. Met een 0-3 stand zochten beide teams de kleedkamers op.

ADO Den Haag begon furieus aan de tweede helft. Binnen luttele minuten kreeg het via Delano Ladan, Sam van Huffel (twee keer) en invaller Sergi Roeleveld uitstekende kansen om de spanning enigszins terug te brengen. Maar het vizier stond bij niemand op scherp. Daar waar ADO Den Haag verzuimde te scoren, breidde Heerenveen de toch al grote voorsprong na een uur spelen uit. Ivan Rako omspeelde Groothuizen en tikte binnen in een leeg doel: 0-4.

De grote achterstand werkte niet verlammend op ADO Den Haag, want in de laatste tien minuten kwam de thuisploeg nog heel dichtbij een gelijkmaker. Vlak na elkaar vonden Roeleveld, Kursat Cil en weer Roeleveld het net, waarmee de stand naar 3-4 werd getild. Niemand durfde er meer in te geloven, maar zelfs de 4-4 viel nog. Diep in blessuretijd was het Pinas die ADO Den Haag toch een punt schonk tegen Heerenveen. Een zelden vertoonde comeback.

ADO Den Haag blijft door het zwaarbevochten punt op de vierde plek staan in reservecompetitie A. Er zijn achttien punten behaald. Volgende week speelt ADO Den Haag op dinsdagavond een wedstrijd. Dat gebeurt uit tegen RKC Waalwijk. Het aanvangstijdstip is 18.30 uur.

Karakteristiek

ADO Den Haag 2 - sc Heerenveen 2     4-4 (0-3)

Scoreverloop: 6. Van Amersfoort 0-1, 19. Hornkamp 0-2, 35. Van Amersfoort 0-3, 61. Rako 0-4, 81. Roeleveld 1-4, 84. Cil 2-4, 87. Roeleveld 3-4, 90+2 Pinas 4-4
Scheidsrechter: J. Jensch

Opstelling ADO Den Haag 2: Groothuizen; Polley, Smith (73. Timmermans), Pinas, B. Kuipers; Asmelash, Van Huffel, Cil; Goppel, Ladan, Lorenzen (46. Roeleveld)

Opstelling sc Heerenveen 2: Bekkema; Sanches, Magnusson, Naess, Amofa; Bruijn, Van Amersfoort, Borges; Rako, Hornkamp, Mihajlovic

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout