ADO Den Haag weet weer waarom het voor een trainingskamp in Spanje heeft gekozen. Want ook op dag vier was het zonnig in Sotogrande. De vierde dag was er voor de spelers een om naar uit te kijken. Er stond één training op het programma en die zou worden gevolgd door een mooie trip naar Sevilla. Nadat de spelers waren ingetaped door Dino Nunes en Jan de Jager konden ze wederom in de busjes vertrekken naar de Ayala Polo Club in San Enrique waar de trainingen van ADO Den Haag onder steeds meer publieke belangstelling konden worden afgewerkt.

Zoals iedere dag had Nol Hornix ook deze ochtend weer een stevige warming-up in petto voor de spelers. Met verschillende oefeningen zorgde hij ervoor dat de spelers zich warm konden meldden bij de hoofdtrainer.

Na de warming-up besloot Vito Wormgoor, na uitvoerig overleg met Ed Beeftink (clubarts) en Edwin Coret (fysiotherapeut), zich vandaag af te zonderen en apart van de groep te trainen. Dit met het oog op de knieblessure die hij gisteren tijdens de training opliep. Hij deed een aantal loopoefeningen met en zonder bal. De manier waarop hij de oefeningen afwerkte zag er goed uit en zorgde voor opluchting. Naar verwachting zal Wormgoor weer snel bij de groep aansluiten.

Mike Havenaar trainde in tegenstelling tot de afgelopen dagen wel volledig met de groep mee. Hij lijkt iedere dag fitter te worden. Met de thuiswedstrijd tegen Ajax voor de boeg lijkt dat goed nieuws voor ADO Den Haag.

Henk Fraser gebruikte de ochtendtraining voornamelijk om de opbouw van achteruit te trainen. De groep werd verdeeld en de helft van de spelers kreeg een oranje hesje. Fraser besteedde veel tijd aan de uitleg van de spelvorm en wat hij van de spelers verwachtte. Een aantal maal legde hij het spel stil om de spelers duidelijk te maken wat hij wil zien.

Na het maken van een groepsfoto stapte het gezelschap weer in de gereedstaande busjes op weg naar het hotel. Daar mocht iedereen de trainingspakken inruilen voor de gewone kleding. Na de lunch snel de bus in en de snelweg richting Sevilla op. Rond half vier mocht selectie en staf zich in de buurt van Estadio Benito Villamarin vermaken en aan de hand van "Spanjaard" Hector Hevel bracht iedereen uiteindelijk de twee uur naar volle tevredenheid door. Rond half zes stond reisleider Jillis Zevenbergen klaar met de tickets en wachtte de derby van Sevilla.

De spanning rond het duel was voelbaar op straat en het stadion explodeerde op het moment dat de spelers van Betis Sevilla en FC Sevilla het veld betraden. Een prachtige ervaring viel de selectie en staf van ADO Den Haag ten deel. FC Sevilla was de betere ploeg en won met 0-2 door onder meer een oud ploeggenoot van Zwinkels, Wormgoor, Gehrt en Zuiverloon, Michael Krohn-Deli. In straffe draf terug naar de bus en om elf uur schoof de selectie nog aan voor een verlaat diner. Zo kwam een mooie en vooral lange dag vier ten einde.