Na zeven trainingen in vijf dagen zit het trainingskamp in Spanje er bijna op. Morgen sluit ADO Den Haag de week af met een oefenwedstrijd tegen Como 1907, alvorens de selectie weer huiswaarts keert. Hoofdtrainer Darije Kalezic is blij met hoe het trainingskamp is verlopen tot nu toe en wijdde dat vooral aan de prettige omstandigheden in Spanje. “Het is een voltreffer geweest om in Spanje te verblijven, gezien de weeromstandigheden in Nederland. We hebben van de omstandigheden hier maximaal gebruik gemaakt.”

Het gebeurt niet altijd dat de spelers zoveel met elkaar zijn in één week. Een ideale periode voor de trainer om te smeden aan zijn ploeg. “Aangezien de spelers afgesloten zijn van de buitenwereld, hebben we goed kunnen terugblikken, maar vooral vooruitkijken naar wat ons te wachten staat.” Dat er nog genoeg te wachten staat is duidelijk. ADO Den Haag is nog actief in de beker en ging als derde de winterstop in, ondanks de vele blessures.

Wat de Bosnische oefenmeester daarom een extra goed gevoel geeft, is het feit dat hij weer kan beschikken op een nagenoeg fitte selectie. “Met de terugkeer van onder andere Justin Ché, Jerry van Wolfgang, Daniel Granli, Mohamed Hamdaoui en Lasse Vigen groeit de kwaliteit”, zo geeft de trainer aan. Desalniettemin was Kalezic zeer tevreden over hoe zijn ploeg heeft gepresteerd de afgelopen twee maanden. “De afstemming binnen team is verbeterd en de spelers leren elkaars kwaliteiten steeds meer kennen. Het belangrijkste voor de komende periode is dat we de selectie fit houden.”

Komende vrijdag begint de competitie weer met de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Een treffen waar Darije Kalezic, die een verleden heeft als coach bij de Superboeren, erg naar uit kijkt. “We hebben het jaar goed afgesloten, en met dat goede gevoel gaan we ook de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar in.”

Bekijk hieronder het gehele interview met hoofdtrainer Darije Kalezic op de voorlaatste dag van het trainingskamp in Spanje.