Na de intensieve (trainings)dag van gisteren, deed de Haagse ploeg het vandaag iets rustiger aan. De ochtendtraining bestond uit wat lichte krachttraining en daarnaast kwamen er verschillende oefenvormen langs. In de middag stond er een teamactiviteit op het programma, en niet zomaar één. De allereerste ADO Den Haag Footgolf Cup stond namelijk op het programma en dat ging er fanatiek aan toe.

img 7907

Goed opstarten

Na een goed ontbijt en wat pre-activatie binnen, betrad de selectie even voor tienen het veld. Eerst werd de selectie onderworpen aan wat plankoefeningen voor de rompstabiliteit, waarna de groep zich in tweeën splitste en er verschillende oefenvormen voorbij kwamen. Het grote verschil met gisteren was het weer. ¿Dónde está el sol? (waar is de zon?) vroeg men zich af. Een dik wolkendek boven Alhaurín el Grande maakte het er een stuk koeler dan de dag ervoor. Dat hield meerdere spelers niet tegen om na afloop van de training nog even te blijven hangen voor wat extra oefeningetjes. Van Mieghem, Hamdaoui, Sürmeli en Komljenovic oefenden hun vrije trap en was het aan Eekhout om de ballen tegen te houden. De jongere spelers hielden een balletje hoog waarbij de lachsalvo's elkaar in snel tempo opvolgden.

 

Footgolf Cup

In de middag stond er geen extra training, maar een teamactiviteit op het programma. Voor alle spelers en stafleden was er namelijk een Footgolf Cup georganiseerd, en dat werd groots aangepakt. Voor aanvang werd er namelijk een heuse loting verricht om tot acht teams te komen van vijf spelers te komen. Deze teams werden bepaald door de Spaanse receptioniste van het hotel die de lootjes trok uit vijf verschillende potten: 'oudjes', 'middel', 'kids', 'staf' en 'overige staf'. Als een soort WK-loting werden alle teams live bijgewerkt op een scherm. De winnaar van de Footgolf Cup werd als volgt bepaald: van de acht teams werden de punten van team 1 en 5 opgeteld, van team 2 en 6, van team 3 en 7 en van team 4 en 8. De twee teams die bij elkaar opgeteld de minste punten scoorden, zouden de winnaars zijn.

img 8117

Na een busrit van een half uur van het hotel naar de golfbaan, ging de Footgolf Cup eindelijk van start. Na wat instructies van een doorgewinterde footgolfer, was iedereen er klaar voor en mocht Henk Veerman het toernooi aftrappen. In totaal waren er 11 holes verdeeld over een hele grote golfbaan, dus ook de benen werden getraind vanwege het vele lopen van de ene naar de andere hole. Na een bewolkte ochtend begon het zonnetje weer te schijnen en dat maakte het zeer aangenaam. Wel stond er een windje en dat zorgde er soms voor dat de bal de andere kant op ging dan de bedoeling was. Het zorgde soms voor wat hilarische momenten waarbij er onderling wat werd geplaagd wanneer een poging niet volgens plan liep. De bloedfanatieke teams hielden elkaar onderling daarnaast zeer goed in de gaten of er niet toevallig vals werd gespeeld.

img 8152

Aan het einde van het spel, dat een uurtje in beslag nam, werd de balans opgemaakt en begon de puntentelling. In spanning wachtten de spelers en staf, onder het genot van een drankje, op de uitslag. Uiteindelijk gaf de teammanager het verlossende woord: Team Tim Coremans + Team Daniel Granli waren de winnaars van de Footgolf Cup 2024! Na een superleuke middag keerde de bus weer terug naar het hotel. De rest van de dag werd er nog lang nagesproken over deze middag...

 

sponsoren trainingskamp

Fotoserie dag 3 #ADOinSpanje