De 26-koppige spelersgroep van ADO Den Haag is gisteravond na een lange reis gearriveerd in Alhaurín el Grande. Het Andalusische oord is de verblijfplaats voor de Hagenaars deze week. Door de late aankomst op dinsdagavond, begon de training op woensdagochtend een uurtje later, waardoor de spelers en staf fris en fruitig begonnen aan het trainingskamp. Op de eerste dag werden de spelers meteen flink getest met twee trainingen, waarvan de middagtraining extra pittig was.

Dag 1: kleine vertraging en een gemiste afslag

Voor het vertrek stond er in Rijswijk nog een ochtendtraining op het programma, waarna er gezamenlijk werd geluncht. Om 13:15 uur begon de heenreis pas echt toen de geel-groene Van Heugten Tours spelersbus vanaf het Bingoal Stadion vertrok naar Schiphol. Chauffeur Pawan was uiteraard van de partij om de selectie veilig naar de luchthaven te brengen. Na een soepele check-in en security op Schiphol waren de mannen ruim op tijd voor het vliegtuig de lucht in ging, zeker nadat de vlucht ook nog een vertraging had van ruim een half uur. Om 17:30 uur steeg het toestel op en onderweg was er wat lichte turbulentie, maar om 20:25 uur lokale tijd landde de Haagse equipe op Spaanse bodem.

trainingskamp1

De busrit naar het hotel duurde ook langer dan gedacht, aangezien de buschauffeur de afslag naar het hotel miste en het tien minuten duurde voor de eerste mogelijkheid tot omkeren zich voordeed. Door alle vertraging kreeg de selectie de volgende ochtend een uurtje extra om uit te rusten en werd de eerste ochtendtraining van 10:00 uur naar 11:00 uur verschoven.

img 7581

Dag 2: meteen aan de bak onder de eerste Spaanse zonnestralen

Op de vroege woensdagochtend ontwaakte Alhaurín el Grande uit zijn slaap. Bij het eerste daglicht was de omgeving van het hotel meteen goed zichtbaar: veel bergen, groen en een mooi trainingsveld dat zeer uitnodigde om een potje te voetballen, al had de Spaanse zon daar ook grote invloed op. Terwijl het zonnetje een steeds groter oppervlak van het veld bereikte, betrad de volledige selectie, na een stevig ontbijt, voor het eerst de mat die pal naast het hotel ligt.

 

De eerste training bestond uit twee delen. Het eerste deel bestond uit een circuittraining met onder meer squats en push-ups in combinatie met gewichten. Na een half uurtje begon het tweede gedeelte: verschillende pass- en trapoefeningen werden afgewisseld met een afwerkronde. Na iets meer dan een uur was het mooi geweest en was het tijd voor de lunch.

img 7599

Na een korte middagpauze moesten de manschappen van trainer Darije Kalezic zich weer klaar gaan maken, want om 16:00 uur stond er een pittige middagtraining te wachten. Na een flink aantal loopjes werden de spelers getest met korte explosieve sprints die met de warme temperaturen van vanmiddag lekker zwaar waren. Hierna werd er fanatiek een positiespel gespeeld met vier teams die in kleuren waren verdeeld. Vervolgens voegden de goalies zich bij de groep en werd er een partijvorm gespeeld op groot veld. Het fanatisme spatte er vanaf en was het duidelijk dat geen enkel team wilde verliezen. Uiteindelijk bleek Team Oranje de gelukkige en was het de winnaar van de dag. Als afsluiter van de middagsessie werd de spelersgroep nog getrakteerd op extra loopjes en was er geen één speler die zich niet in het zweet had gewerkt. Een uitdagende, maar fijne eerste trainingsdag van dit Spaanse trainingskamp.... Hasta mañana!

sponsoren trainingskamp

Fotoserie #ADOinSpanje