Finn de Bruin was een van de opvallende namen in de 26-koppige spelerslijst die trainer Darije Kalezic mee heeft genomen naar het trainingskamp in Spanje. De 19-jarige middenvelder was tot voor kort nog speler van Onder 21, maar mocht afgelopen maand voor het eerst proeven aan de hoofdmacht. Zijn debuut in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Sparta Rotterdam was de ultieme bekroning voor de jongeling, die zelf ook aangeeft dat het snel is gegaan afgelopen tijd. “Het is snel gegaan, maar dat is alleen maar mooi. Ik maak nu dingen mee die ik altijd al heb willen doen.”

Het is precies twee weken geleden dat Finn de Bruin een zekere droomavond beleefde. De jeugdspeler van ADO Den Haag mocht opeens in de basis beginnen in het bekerduel tegen Sparta Rotterdam. Voor het uit Zoetermeer afkomstige talent een fantastisch moment. “Ik heb heel veel lovende kritieken gehad na die avond. Dat doet wel wat met je en daar ga je op verder”, geeft de middenvelder aan.

De winterstop volgde al snel en toen kreeg De Bruin het bericht dat hij mee mocht met het trainingskamp. Tot nu toe bevalt hem dat goed. “Het is een leuke ervaring, en een keer wat anders. Ik hoop dat ik er vast bij mag blijven, al heb ik daar nog geen duidelijkheid over. Ik hoop op het beste, maar van deze week ga ik zeker genieten!”

ADO TV sprak met Finn de Bruin op de eerste trainingsdag van het trainingskamp in Spanje.