News

ADO Den Haag heeft een mooie dubbelslag geslagen op de digitale transfermarkt. De club heeft twee nieuwe eSporters in huis gehaald en is daarmee helemaal klaar voor de start van de vernieuwde eDivisie. De ervaren Danny Hazebroek (23) is vastgelegd als voorman en krijgt Jens van der Flier (18) aan zijn zijde in de eDivisie. Het talent wordt gehuurd van AZ.

Danny Hazebroek
Hazebroek is een bekende naam in de eDivisie. De speler uit Culemburg debuteerde bij Excelsior in deze FIFA-competitie en speelde de afgelopen twee seizoenen voor FC Utrecht. Hazebroek draaide veelal mee in de subtop van de eDivisie en kwalificeerde zich in 2018 onder meer voor de FUT Champions Cup in Manchester. Hazebroek, die verbonden is aan Pro Players, staat bekend als een gedreven speler met passie en emotie, iets wat uitstekend past bij ADO Den Haag.

Hazebroek: “Ik vind het een enorme eer om voor deze mooie club uit te mogen komen. ADO Den Haag is een warme club met een echt familiegevoel. Ik denk dat we een goede combinatie zullen vormen. Wat voor type eSporter ik ben? Ik ben een emotionele speler die veel om het spelletje geeft en met veel passie speelt. Ik wil altijd winnen en geef daar alles voor. ”

danny website

Jens van der Flier
De komst van Van der Flier heeft een bijzonder randje. Want op het moment dat ADO Den Haag het Cars Jeans Stadion uitleent aan AZ, huurt de Haagse club op haar beurt de talentvolle speler van de Alkmaarse club. Het is iets wat de bijzondere samenwerking tussen beide clubs onderstreept, maar tegelijkertijd doet ADO Den Haag met Van der Flier ook vanuit de prestatiegedachte goede zaken. De bevlogenheid van Van der Flier, die ook deel uitmaakt van Team Gullit, past goed bij zowel ADO Den Haag als zijn teamgenoot Hazebroek. Tevens speciaal is dat de speler uit Heiloo als één van de eerste eSporters ooit recent begonnen is aan de Johan Cruyff Academy en dat hij zelf ook nog vijf keer per week voetbalt.

Van der Flier: “Ik ben dankbaar voor de kans die ADO Den Haag mij biedt. Ik ga mijn uiterste best doen voor deze club, omdat ik het als een eer zie om hier eSporter te mogen zijn. Ik heb geen specifiek doel, maar ik wil veel ervaring opdoen en uiteraard zo hoog mogelijk proberen te eindigen in de eDivisie. Ik wil zo goed mogelijk wennen aan alles wat nieuw is en in dat opzicht is het fijn dat mijn teamgenoot Danny veel ervaring heeft.”

jens website

eDivisie
De populaire eDivisie staat aan de vooravond van haar vierde seizoen, waarin er veel vernieuwd is. Zo moet elke club twee eSporters leveren in plaats van één. Hazebroek vertegenwoordigt ADO Den Haag op de Playstation 4, terwijl Van der Flier in het geel-groen op de Xbox zal uitkomen. De resultaten van beide eSporters zullen, per speelronde, bij elkaar opgeteld worden, waardoor het teambelang voorop staat. ADO Den Haag is ervan overtuigd dat het met Hazebroek en Van der Flier twee spelers heeft gevonden die met hun kwaliteiten kunnen verrassen in de eDivisie, maar ook met hun karakter passen bij de club.

Dankzij een partnerschap met het Zweedse productiebedrijf DreamHack kan de eDivisie dit seizoen flink doorgroeien op het stevige fundament dat in de vorige jaren gelegd werd. Dat uit zich onder meer in een prijzenpot van 100.000 euro. Vorig seizoen behaalde de eDivisie maar liefst 17.550.000 views.

ADO TV: wie is Danny Hazebroek?

 

ADO TV: wie is Jens van der Flier?