News

Donderdag 3 februari vindt in het World Forum Den Haag het MovedBy Congres plaats. Dit congres gaat in op de toenemende belangstelling van ondernemers voor maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO). Het congres heeft tot doel om bedrijven te inspireren en in actie te komen voormaatschappelijke doelen . Workshops worden gegeven door onder andere PWC, ABN AMRO Foundation, Solon, Vestia en ADO Den Haag.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden, iets waar iedere ondernemer opeens iets mee moest. De nieuwe tendens van ‘Maatschappelijk Betrokken Ondernemen’ gaat een stap verder: niet slechts een groen wagenpark of recyclepapier gebruiken, maar vrijwillige en betrokken inzet ten behoeve van de lokale sociale omgeving. Dit kan door het delen van menskracht, middelen en expertise door het bedrijfsleven.

Wie denkt dat dit alleen tijd kost en verder niets oplevert, heeft het volgens Rick Ros van ADO Den Haag mis. ‘Door maatschappelijk betrokken te ondernemen, laten wij als ADO Den Haag zien dat we meer zijn dan een voetbalclub. Hierdoor kunnen we meer mensen aan ons binden, wat goed is voor ons imago. Wij helpen bijvoorbeeld geld inzamelen voor revaliderende kankerpatiënten van het Medisch Centrum Haaglanden, een thema wat toch een negatieve lading heeft in combinatie met voetbalsupporters. Op deze manier proberen we dat te veranderen.’

Naast het verbeteren van imago kan MBO ook een positieve invloed hebben op de teamspirit. ‘Een dagje schilderen en helpen bij een zorginstelling, zoals de afdeling Operations van T-Mobile jaarlijks doet geeft toch meer voldoening dan de hele dag karten als teamuitje’ zegt Linda Frietman, medeorganisator van het MovedBy Congres. ‘Je kan ook op allerlei andere manieren betrokken zijn, bijvoorbeeld door de expertise van je eigen organisatie in te zetten. Solon Advocatuur heeft bijvoorbeeld juridisch hulp geboden bij het opzetten van een stichting voor kansarme jongeren. Door dit soort kennis in te zetten, blijf je bij je corebusiness en help je de maatschappij als geheel ermee.’

Het congres is een initiatief van HOF, Promotie Haags Vrijwilligerswerk en De Slinger Den Haag. Naast workshops van bedrijven, wordt in een plenair gedeelte ingegaan op alle aspecten van MBO. Onder leiding van Femke Wolthuis zijn onder andere wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport Karsten Klein, Eerde de Swart van MVO Nederland en Jim van Geest van Florence te gast.


Meer informatie over het programma en inschrijven kan via:
www.movedby.org
www.twitter.com/movedby