De derde dag van het trainingskamp van de vrouwen en opleiding begon als alle andere dagen. In de ochtend werd er getraind en was er de traditionele huiswerkbegeleiding, maar in de middag stonden er wedstrijden op het programma. ADO Den Haag A1 speelde om 14.30 uur plaatselijke tijd tegen de Schotse 2e klasser Queen’s Park. Hieronder een verslag van deze wedstrijd:

ADO Den Haag A1 speelt tegen het uit Schotland afkomstige Queen’s Park U19. Het speelt op een perfecte grasmat van één van de zeer mooie velden van het overigens zeer toepasselijk genaamde sportpark: ADO(RA) Football Center. ADO Den Haag A1 wat tijdens dit trainingskamp in Belek duidelijk heeft vernomen wat van men verwacht heeft, lijkt vanaf de eerste minuut te willen laten zien dat de boodschap luid en duidelijk is overgekomen. ADO Den Haag start dan ook fel en is in de eerste minuten veelvuldig en balbezit.
ADO Den Haag speelt positief en bouwt zorgvuldig. Het probeert om over de flanken op snelhei Queen’s Park te verrassen. Het eerste kwartier controleert ADO Den Haag dan ook de wedstrijd en dat resulteert niet veel later in de zeer terechte 1 - 0 voorsprong. Een vlotte en beheerst uitgevoerde actie tussen Adil Akanioui en Hicham Faik zorgt ervoor dat deze laatste Steven Sanchez Angulo inspeelt en hij vervolgens fraai de bal achter de Schotse doelman plaats in de linkerhoek. Niet veel later is het Hicham Faik die snel en goed wordt vrijgespeeld echter zijn zeer goede inzet via de vingertoppen van de Schotse doelman tot hoekschop verwerkt ziet worden.

Tot de rust kregen beide teams nog enkele kansen, waarbij een schot op de lat van Zekai Akdogan de grootste was, maar de ruststand was 1-0 in het voordeel van ADO Den Haag. ADO Den Haag wisselt er in de rust lustig op los en start me 5 verse spelers aan de tweede helft. Al direct vanaf de aftrap krijgt ADO Den Haag een vrije trap aan de buiten zijde van de zestien meter. De eerste uitvoering “een snel genomen lob over de muur levert Hicham Faik een gele kaart op voor het te snel nemen van de vrije trap! De tweede versie wordt direct terug gelegd op de vrijstaande Robin de Hey die zijn inzet in het Schotse doel ziet verdwijnen. Echter tot en ieders verbazing wordt deze treffer afgekeurd omdat de Turkse scheidsrechter nog niet heeft gefloten! De derde uitvoering van deze vrije trap gaat laag over de muur echter de kopbal van Daan de Blank gaat net over het Schotse doel. ADO Den Haag heeft het vervolgens wel even wat moeilijker dan in het eerste bedrijf.
Toch komt ADO Den Haag verdiend op een 2-0 voorsprong doordat Hicham Faik via een goede opening Adil Akanioui bereikt die beheerst scoort. Hierna gaat de wedstrijd heen en weer met kansen voor beide partijen maar in de stand komt geen verandering meer, mede doordat de grensrechter een zuiver doelpunt van Tomas Tavilla weg vlagt. Hierdoor wint ADO Den Haag verdient van Queen Park onder 19 door een knappe teamprestatie.

Opstelling: Menno de Jong (45e minuut Bas Meeuwissen), Elger Batta, Kevin Schutte, Daan de Blank, Justin Lopes (45e minuut Jop Verhagen), Zekai Akdogan (45e minuut Tomas Tavilla), Adil Tihouna (45e minuut Mike van Toor), Robin de Hey (75e minuut Zekai Akdogan), Steven Sanchez Angulo (45e minuut Caglar Atis), Hicham Faik, (64e minuut Adil Tihouna), Adil Akanioui (78e minuut Steven Sanchez Angulo)

Een half uur na de aanvang van de wedstrijd van A1 spelen de vrouwen een oefenwedstrijd tegen Glanerbrug vrouwen. Hieronder een verslag:

Na een aantal pittige trainingen tijdens trainingskamp dan eindelijk weer een wedstrijd voor onze vrouwen. Tegenstander in Belek was vv Glanerbrug. Ruim 7 weken geen wedstrijd spelen doet de scherpte afnemen. Ondanks dat ADO Den Haag heer en meester was in deze wedstrijd, werd het slechts 5-0. Desalniettemin toch een nuttige oefenwedstrijd. In de 17e minuut opende Arlette Almeida de score op aangeven van Lisanne Grimberg. Niet veel later een prachtig doelpunt van Sheila van den Bulk met een hard en droog schot vanaf 20 meter onhoudbaar voor de keeper. Dezelfde speelster zette in de 40e minuut Ilse Witteman vrij voor het doel wat 3-0 betekende. In de 55e minuut was Lisanne Grimberg die vanaf randje strafschopgebied de 4-0 in knalde. Het laatste woord was in de 60e minuut aan Arlette Almeida die na het omspelen van de keeper simpel scoorde. Daarna was het kruit kennelijk verschoten want er werd in het laatste half uur niet meer gescoord mede dankzij goed keeperswerk van de Glanerbrugse doelvrouwen.

Trainer/coach Sarina Wiegman kon nog niet beschikken over Eshly Bakker die tijdens dit trainingskamp een ernstige knieblessure opliep. Ook nog niet speelklaar waren Kimberley Vermey en Jeanine van Dalen (beiden weer in training) en de in Nederland ziek achtergebleven Renate Jansen. Beide keepers Laura du Rey en Barbara Lorsheijd keepten beiden een halve wedstrijd.

De laatste wedstrijd van de dag was de oefenwedstrijd van ADO Den Haag onder 20 tegen VCS. ADO Den Haag onder 20 speelde een matige eerste helft, maar was wel heer en meester tegen VCS. Het duurde echter tot de 27e minuut voor Aschraf Artimi ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong. Nog voor de rust scoorde Niels van Pelt de 2-0 hetgeen de ruststand was. In de 2e helft speelde ADO Den Haag veel beter dan VCS en was een ruime overwinning in de maak. In de 48e minuut scoorde Boy Wotte met een mooi afstandschot de 3-0 waarna Railey Ignacio ADO Den Haag op een 4-0 voorsprong zette. ADO Den Haag bleef goed spelen en na een overtreding op Railey Ignacio mocht hij zelf de toegekende penalty omzetten en de 5-0 op het bord zetten. Een kwartier voor tijd scoorde Leroy Resodihardjo de 6-0 waarna VCS via een penalty iets terug deed 6-1. Het laatste woord was echter voor ADO Den Haag dat via Joel Tillema de 7-1 eindstand op het bord zette.

Terwijl ADO Den Haag vrouwen, onder 20 en A1 oefenwedstrijden hadden genoten ADO Den Haag B1 en B2 van een vrije middag. Tijdens deze vrije middag werd een bezoek gebracht aan Belek, terwijl ADO Den Haag B2 de training van Ajax bezocht die in een hotel vlak bij ons verblijven.

Al met al goede resultaten op het trainingskamp in de Turkse zon. Morgen trainen alle elftallen nog 2x keer en donderdag keert de hele groep weer terug richting Nederland.