News

Op een competitiedag zou het nooit gebeuren, maar voor de oefenwedstrijd van maandag werd er gewoon nog getraind `s morgens. In een heerlijk zonnetje keek een groepje sponsors en supporters, inmiddels ook gearriveerd in Marbella, naar een niet al te zware training.

Tekst: Ruud Mansveld & Nathalie Nuiten
Actiefoto`s met dank aan Willem Vernes

Op het gemakkie, laat die jongens maar rennen lijken ze te denken.
Eenmaal terug in het hotel, terwijl de spelers gingen douchen, hoorde de staf onder het genot van een bakje koffie ineens een paar flinke plonsen. Een aantal dappere Haagse heren hadden het gedurfd het niet verwarmde buitenzwembad in te duiken.
Met een zonnetje erop verblijft de selectie en alle mensen daaromheen op een erg mooie plek, kijk maar hieronder, zo`n plaatje zou als ansichtkaart kunnen dienen toch?
Rond half drie toog de selectie richting het Marbella sportcenter om daar aan te treden tegen Club Brugge, een goed bevriende club van ADO Den Haag.
Club Brugge is een voetbalclub met een rijke geschiedenis, het won verschillende landstitels en Belgische bekers. In de jaren 70 werd de club geleid door de alom bekende Ernst Happel en later door de Hagenaar Henk Houwaart. Onder andere Henk Houwaart, Hans Galjé en Peter Houtman speelden zowel voor de geelgroenen als voor de blauw-zwarten. Club Brugge, tegenwoordig onderleiding van Adri Koster, trad maandag nog niet aan met de geblesseerde Nederlander, Ryan Donk.
Jordy Brouwer en Donny van der Dussen maakten maandagmiddag hun debuut voor ADO Den Haag. Onder het toeziend oog van alle meegereisde sponsors (met groengele shawl uiteraard om), een aantal plaatselijke voetballiefhebbers en de gehele ploeg van Telstar die een veld verderop trainde, had ADO Den Haag het zwaar in de eerste helft. De combinatie van basisspelers, wisselspelers en jeugdspelers moest duidelijk aan elkaar wennen.



Eén koppel onder de toeschouwers genoot ondanks de achterstand met volle teugen. Zij verhuisden 8 jaar geleden naar Marbella, maar bleven hun club altijd volgen, nu konden ze hun eigen Haagse ploeg weer eens van dichtbij aanschouwen.

Het sportcenter Marbella bleek wederom een prachtige locatie met vier grote velden en twee kleinere trainingsvelden, stuk voor stuk perfect onderhouden. Voetballen tussen de palmbomen, het blijft vooral voor de toeschouwers een prachtig gezicht.

Trainers Adri Koster en John van den Brom hadden vooraf een erg hartelijke ontmoeting. Voor beide trainers een lekker relaxt moment in een trainingsweek om in alle rust aan een wedstrijd te beginnen.

Bij Brugge was Ryan Donk er wegens een blessure niet bij. Bij ADO Den Haag ontbraken Bulykin en Kubik nog vanwege hun reeds goed genezende blessures (enkel en teen). Gino Coutinho speelde niet, hij werkte een extra training af met Max de Jong terwijl Pellatz en Zwinkels de beide helften keepten. Uiteraard ontbraken ook Chris Kum en Aleksandar Rankovic, zij bleven vanwege blessures achter in Nederland.

Al na vijf minuten werd Club Brugge gevaarlijk door een vrije trap aan de linker buitenkant van de zestien meter. Vargas nam de vrije trap, Pellatz redde uitstekend met de vuisten.

Nog geen tien minuten later was het dan toch raak, want in de dertiende minuut werd een goede loopactie van Hoefkens vervolgd door een goede voorzet op Vargas die op zijn beurt prima afrondde. In de 25e minuut was het Wesley Verhoek die ADO Den Haag op gelijke hoogte kon brengen na een foutieve terugspeelbal van Dalmat. Verhoek schoot helaas voor ADO Den Haag net naast de goal.

In de 36e minuut is het opnieuw raak voor Brugge, Perisic scoort al glijdend bij de tweede paal na een voorzet van Dalmat. De ploeg van Koster ging met 0-2 rusten, de meeste spelers zouden in de tweede helft niet meer terugkeren op het veld. Beide trainers kozen ervoor alle spelers die mee zijn op trainingskamp te laten spelen.

In de tweede helft wederom een debutant aan ADO Den Haagzijde, Chiro N`Toko centraal achterin. Hij speelt met zijn roepnaam, Chiro, op zijn shirt en rugnummer 34. Jordy Brouwer heeft nummer 27.

ADO Den Haag kwam dus met een nieuw team het veld in voor de tweede helft en dat wierp al binnen vijf minuten zijn vruchten af. Na een voorzet van Hulst kwam Gielisse in een kansrijke positie, helaas kreeg hij de bal niet onder controle.

Terwijl het Nederlandse CP-team het veld naast de wedstrijd betrad, scoorde ADO Den Haag. Vijf minuten na de eerste kans kwam Bruggekeeper De Vlieger met een te zachte uittrap. Immers stoorde meteen en veroverde de bal. Hij kon de bal aan Toornstra geven en die rondde op het oog simpel en erg goed af.

In de 65e minuut was het opnieuw raak voor het steeds meer druk zettende ADO Den Haag, Santy Hulst rondde goed af na een steekbal van Roderick Gielisse. In de laatste seconden van het duel besliste de aanvoerder van de tweede helft, Lex Immers, het duel met een goal die hij anders bedoeld had. Hij kreeg de bal voor de goal precies voor de voeten, hij had een hoek voor het uitkiezen. Maar hij raakte de bal niet lekker en de bal rolde zachtjes rechts van hem over de lijn, tot grote ontzetting van doelman De Vlieger.

Karakteristiek
ADO Den Haag - Club Brugge 3-2 (0-2)
13. Vargas 0-1, 36. Perisic 0-2, 50. Toornstra 1-2, 65. Hulst 2-2, 90. Immers 3-2
Opstellingen 1e helft
ADO Den Haag: Pellatz; Ammi, Derijck, Supusepa, Van van Dussen; Buijs, Radosavljevic, Koksal; Verhoek, Brouwer, Achterberg
Club Brugge: De Vlieger; Hoefkens, Dalmat, Vargas, Vermeulen, Van Gyseghem, Kouemaha, Van Acker, Perisic, De Jonghe, Deschilder
Opstelling 2e helft
ADO Den Haag: Zwinkels; Leeuwin, Supusepa, Chiro N`Toko, M. Piqué; Visser, Toornstra, Gielisse; Hulst, Immers, Vicento
Club Brugge: De Vlieger; Vanderheyden, Scepovic, Dirar, Simaeys, Akpala, Lestienne, Camozzato, Van Gyseghem, Odidja Ofoe, De Cuyper
Scheidsrechter: Juanfranco Caravaca