News

ADO Den Haag feliciteert Raymond van Barneveld, één van de trouwe ambassadeurs van de club, van harte met de wereldtitel die hij samen met Co Stompé afgelopen weekend behaalde.

Bijna drie jaar geleden won Raymond van Barneveld voor het laatst een PDC toernooi, (Open Holland 2008 in Schiedam). De ontlading was dan ook groot toen hij en koppelmaat Co Stompé na een spannende finale tegen Wales de PDC World Cup in ontvangst mochten nemen.

Het Nederlandse koningskoppel bleek te sterk voor Mark Webster en Barrie Bates uit Wales. In de halve finale van zaterdag wonnen de Nederlanders zonder puntverlies van Spanje (Rodriquez en Alcinas) die zowel Engeland (Taylor/Wade) als Schotland (Anderson/Thornton) uit het toernooi knikkerden. Het werd een klinkende 4-0 overwinning.

In de finale won Raymond net als Co van Barrie Bates maar beide spelers verloren van een zeer sterk spelende Mark Webster zodat vanwege de 2-2 stand de koppelpartij de beslissing moest brengen. Tot aan 5-5 ging de match gelijk op, aanvankelijk was het Co die de dubbels prima raakte, aan het einde van de partij bleef Raymond koelbloedig en besliste hij de wedstrijd in de dertiende leg door dubbel 4 uit te gooien.

Stompé wist al twee keer eerder een PDC toernooi winnend af te sluiten (German Darts Trophy 2008 en Las Vegas Players Championship 2010) maar dit is ongetwijfeld zijn mooiste titel tot nog toe. Van Barneveld stond de afgelopen 3 jaar regelmatig in PDC finales en halve finales maar winst bleef uit. Zo vlak voor het PDC WK komt hieraan eindelijk een einde, de PDC World Cup voor koppels is voor Nederland dankzij Stompé en Van Barneveld die zorgden voor een mooi hoogtepunt in de dartsgeschiedenis.

Bron: www.barney.nl