News

ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In de rubriek ‘Fan van Ver’ stellen we deze fans aan je voor. Dit keer Wouter Nijland uit Heerlen.

Kun je jezelf eerst even voorstellen?
Ik ben Wouter Nijland, 16 jaar, en ik woon al mijn hele leven in Zuid-Limburg, op dit moment in Heerlen. Ik ben al zo lang als ik mij kan herinneren een groot fan van ADO Den Haag en zal dit ook altijd blijven. Ik vind het heel leuk dat ik aan deze rubriek mag meedoen, aangezien ik zo mijn mooiste ADO-herinneringen kan delen.

Hoe en wanneer is de liefde voor ADO Den Haag ontstaan? 
“Waarom ben je voor ADO Den Haag?” Het is een vraag die ik vaak heb gehoord, maar het is voor mij niet zo makkelijk om daar antwoord op te geven. Ik heb er namelijk geen duidelijke verklaring voor. Niemand in mijn omgeving was voor ADO Den Haag of had iets met de stad te maken. Het is bij mezelf ontstaan, ik weet niet anders. Het is als klein jongetje ontstaan, waarschijnlijk bij iets heel kleins zoals een voetbalplaatje, of dat ik het logo mooi vond. Sinds dat moment, wat ik me niet meer kan herinneren, ben ik voor ADO Den Haag, en het is met de jaren alleen maar meer geworden. Eerst de wedstrijden op tv kijken, later naar de wedstrijden in het stadion. Dit jaar heb ik zelfs voor het eerst een Seizoenkaart aangeschaft. Om tot de conclusie te komen, als iemand mij vraagt “Waarom ben je voor ADO Den Haag?”, dan zeg ik: “Het zit in mijn bloed”.

Heb je mensen om je heen die de liefde voor ADO Den Haag met jou delen? En wie?
Oorspronkelijk niet, maar doordat ik zo gepassioneerd met ADO Den Haag ben, zijn mijn ouders met de tijd mee ook fan geworden. Ze gaan dan ook graag mee naar de wedstrijden.

“Waarom ik voor ADO Den Haag ben? Het zit in mijn bloed!”

- Wouter Nijland

Wat trekt jou zo aan in de club?
Wat mij zo aantrekt in de club is de strijd en passie waarmee gevoetbald wordt. Ik vind het mooi om te zien hoe hard en gepassioneerd iedereen werkt binnen de club. Wat mij ook aantrekt in de club zijn de fanatieke supporters, ze blijven altijd achter ADO Den Haag staan en zullen de club altijd steunen, ook in mindere tijden.

Heb je ook in (de buurt van) Den Haag gewoond? Zo ja, hoe en waarom ben je in Heerlen terechtgekomen?
Ik heb helaas nooit in de buurt van Den Haag gewoond, ik ben geboren en opgegroeid in Zuid-Limburg. Wel heb ik de wens om ooit in Den Haag te wonen. 

Hoe volg je ADO Den Haag?
Ik heb de meeste wedstrijden altijd op tv gevolgd. Ik heb wel regelmatig thuiswedstrijden bezocht, en de uitwedstrijden in Limburg. Dit jaar ga ik dus alle thuiswedstrijden bezoeken, ik heb er heel veel zin in!

Wat zie je als een hoogtepunt sinds je supporter van ADO Den Haag bent?
Ik heb veel hoogtepunten meegemaakt als ADO-supporter, zoals de uitwedstrijden in Limburg. Na deze duels ga ik altijd naar de spelersbus om de spelers te ontmoeten en een foto met ze te maken. Nog een hoogtepunt is natuurlijk het behalen van Europees voetbal in 2010/2011. Er is echter één hoogtepunt wat er voor mij bovenuit steekt: op 8 Juli 2011 speelde ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen het Cypriotische AEK Larnaca, die wedstrijd werd afgewerkt op het sportcomplex van RKTSV Terwinselen, en laat dat nou net de club zijn waar ik toen zelf voetbalde. Het is een herinnering die ik nooit zal vergeten. Dan woon je zo ver van Den Haag vandaan, en dan komt de club waar je fan van bent bij je eigen voetbalclub een wedstrijd spelen!

Aanmelden

Ben of ken jij ook een Fan van Ver? Meld je dan snel aan via adodenhaag.nl/fanvanver.

fanvanver5