News

ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In deze rubriek stellen we die fans aan je voor. Dit keer Edwin Bruin (rechts op de foto) uit Thailand.

Kun je jezelf eerst even voorstellen?
Mijn naam is Edwin Bruin, 49 jaar en ik ben vader van twee prachtige dochters. Ik woon tegenwoordig in Chiang Mai in Thailand alwaar ik een goede vriend (overigens ook een ADO Den Haag-fan in hart en nieren) help met het exploiteren van een beachclub. Menig uurtje hebben we al gediscussieerd over het wel en wee van ons ‘cluppie’ want er gebeurt tenslotte genoeg.

Hoe is de liefde voor ADO Den Haag ooit ontstaan?
Dat is lang geleden. Uit de periode van mijn held Cor Lems. Ik ging in die tijd zo nu en dan naar het Zuiderpark en werd langzaam maar zeker gegrepen door het ADO/FC Den Haag-virus. Het voetbal liet nog wel eens te wensen over, maar de humor en gezelligheid compenseerde dat altijd wel. Echter, pas na de verhuizing naar het nieuwe stadion heb ik een seizoenskaart aangeschaft en werd een regelmatige bezoeker. En hieruit ontstond ook een erg leuke vriendengroep op vak Q.

Wat trok je aan in de club?
Met name de humor, gezelligheid, ‘foute’ broodjes worst en toch ook de verrassingen die zo nu en dan uit het spel naar voren komen. ADO Den Haag kan soms pieken op de vreemdste momenten. Dat maakt het ook aantrekkelijk. Je kan pas mooie acties en wedstrijden waarderen wanneer je daarvoor een aantal keren teleurgesteld bent.

Zelf ooit gevoetbald en zo ja, waar?
Jazeker, ik heb van m’n 8e tot en met m’n 18e bij HVV gevoetbald. Toen moest ik met een zware enkelblessure tijdelijk stoppen. Daarna ben ik overgestapt naar Graaf Willem. Daar heb ik tot m’n 38e in een vriendenelftal gespeeld totdat ik er achter kwam dat ik zelfs voor dat niveau te oud werd. Tijdens een wedstrijd tegen HBS zei ik tegen de scheids: ‘Hé scheids, let eens op die kale!’ waarop die kale tegen mij zei ‘moet jij zeggen’. Dat was wel genoeg.

Heb je ook in Den Haag gewoond? En waar nog meer?
Ik heb tot m’n 4e in Maassluis gewoond en zijn toen naar het Benoordenhout verhuisd. Daar heb ik tot mijn 20e gewoond en vervolgens tijdelijk verhuisd naar het Statenkwartier alwaar mijn toenmalige vriendin/vrouw woonde. We zijn een jaar later samen gaan wonen op de Zuiderparklaan. Daar heb ik vier jaar met veel plezier gewoond. Vervolgens naar Zoetermeer vertrokken en heb daar tot anderhalf jaar geleden gewoond.

Hoe en waarom ben je in Thailand terecht gekomen?
Een goede vriend van mij had daar een zelf gecreëerde beachclub en kon wel wat hulp gebruiken. Dat leek mij een leuke uitdaging en heb deze opgepakt.

Is het ADO Den Haag-virus ook op de rest van het gezin overgeslagen?
Helaas hebben mijn dochters het niet van me overgenomen. De een interesseert zich niet zo voor voetbal en de ander heeft een voorkeur voor Feyenoord. Ik gun haar natuurlijk al het goeds, maar hoop dat ze aankomende wedstrijd tegen Feyenoord niet echt blij is.

Wat zie je als een hoogtepunt sinds je supporter van ADO Den Haag bent?
Dat was toch wel het doelpunt van Martin Hansen. Gekker kan haast niet. Maar ook de avondwedstrijd in de play-offs tegen Groningen thuis was er een om in te lijsten. Zeker ook als je naar het vervolg keek hoe alles liep. Uiteindelijk toch Europa in.

Kom je nog weleens naar Den Haag en zo ja, pak je dan nog weleens een wedstrijd mee?
Toevallig ben ik in oktober in Nederland geweest en heb toen ADO Den Haag-Excelsior bezocht. Heerlijk om er weer even te zijn en m’n ‘matti's’ te zien. Helaas geen punten.

Wat zijn de verwachtingen voor dit seizoen?
In het begin was ik niet ze heel positief, maar als ik kijk hoe ze nu staan en spelen komt er toch wel weer wat Haags optimisme bovendrijven. Ik zeg, we gaan de play-offs halen!

Ben of ken jij ook een Fan van Ver? Aanmelden voor de rubriek kan via adodenhaag.nl/fanvanver