News

ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In deze rubriek stellen we die fans aan je voor. Dit keer Clemens Levert (tweede van links) uit Vietnam, die zelf nog kortstondig in de jeugd van ADO Den Haag speelde.

Kun je jezelf eerst even voorstellen?
Mijn naam is Clemens Levert (26), co-Founder van WeSport. Ik woon in Vietnam, Ho Chi Minh. Momenteel heb ik mijn eigen bedrijf in Vietnam samen met Martijn Lips, die mij voor deze rubriek in het geheim voor had opgegeven. Wat begon als een reis door Azië heeft mij uiteindelijk gebracht tot waar ik nu ben. Met WeSport willen we het grootste online sport platform worden van Vietnam en hopelijk volgen er nog meer landen! De afgelopen twee jaar heb ik ook al in het buitenland gewoond. Eerst zes maanden in Barcelona en nu inmiddels anderhalf jaar in Vietnam. Daarvoor woonde ik mijn hele leven in Den Haag.

Wat trok je aan in ADO Den Haag?
De fans, groen gele kleuren, het clublied, het Zuiderpark en mijn grote broer was ook voor ADO Den Haag. Ik ben in Den Haag geboren en getogen en dan vind ik persoonlijk dat er sowieso geen andere keuze is dan 'support your local'.

Hoe lang en in welke periode heb je bij ADO Den Haag gespeeld?
Ik heb in de C’tjes bij ADO Den Haag gespeeld, maar dat was maar van korte duur. Al snel had ik de keuze gemaakt om mijn carrière bij ADO Den Haag te beëindigen. Waarom ik ben gestopt? Op dat moment ging ik naar de middelbare school en startte ook mijn acteercarrière, waarop uiteindelijk de keuze is gevallen. Mijn vader wilde erg graag dat ik ging voetballen en met hem ging ik dan ook altijd naar alle trainingen, wedstrijden, maar mijn moeder had liever dat ik ging acteren en met haar ging ik dan ook naar alle acteerklussen. Spijt van gehad? Sommige momenten zeker wel en anders werd ik er aan herinnerd door anderen die zeiden dat het zonde was of zich afvroegen hoe ver ik het zou hebben geschopt.

Is het ADO Den Haag-virus ook op de rest van je familie overgeslagen?
Zeker, iedereen in de familie is voor ADO Den Haag. Mijn oudste broer gaat dan ook bijna elke wedstrijd nog.

Wat zie je als een hoogtepunt sinds je supporter van ADO Den Haag bent?
De Europa League kwalificatiewedstrijd tegen FC Groningen die we met 5-1 verloren, maar door penalty’s ons toch kwalificeerde voor Europa! Dat was zeker het gelukkigste moment als ADO Den Haag-supporter.

Kom je nog weleens naar Nederland en zo ja, pak je dan nog weleens een wedstrijd mee?
Ja, zeker! Als ik mijn return ticket heb geboekt is dat één van de eerste dingen die ik op zoek; het programma van ADO Den Haag. Sinds ik in Ho Chi Minh woon ben ik al vier keer terug geweest en drie keer daarvan heb ik een wedstrijd kunnen bezoeken. Terugkeren in het stadion van ADO Den Haag voelt dan ook als thuis komen. De laatste wedstrijd was in de voorbereiding tegen MVV Maastricht (1-0).

Wat zijn de verwachtingen voor dit seizoen?
Ik vermoed dat ADO Den Haag het goed gaat doen dit seizoen. We hebben een ongelukkige start gekend, maar hebben sinds de start van het seizoen goede versterkingen erbij gekregen. Met Immers, El Khayati en Johnsen verwacht ik dat we nog leuk voetbal te zien krijgen. Als dit elftal lekker gaat draaien kunnen we zeker in het linker rijtje meedoen. 

Aanmelden

Ben of ken jij ook een fan van ver? Meld je dan snel aan via adodenhaag.nl/fanvanver