Op een zonovergoten sportpark van Laakkwartier trof ADO Den Haag zaterdagmiddag de Topklasser VVSB. De ploeg van John van den Brom zegevierde met 7-0.

Fotografie: Orange Pictures / Kees van Haastregt

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-bestuurder Ton Smit. De selectie van ADO Den Haag speelde door dit verlies ook met rouwbanden.
Na de minuut stilte, aangegeven door scheidsrechter Roelof Luinge, ging ADO Den Haag stevig van start. VVSB was na 4 minuten echter als eerste in de buurt van de goal met een afstandsschot dat Robert Zwinkels mooi overtikte. Na deze speldenprik viel pas zeventig minuten later weer een kans te noteren voor de ploeg uit Noordwijkerhout, dat geeft wel iets aan over de verhoudingen.
Ricky van den Bergh opende het bal in de 12e minuut met een mooie curvebal van een meter of twintig. Een minuut of tien later kon Charlton Vicento door het midden doorsteken en zijn goede vrijlopen leverde de 2-0 op. Stagespits Dmitry Bulykin, die na afloop te horen kreeg dat zijn proefperiode met een week wordt verlengd, maakte de derde goal. De voorzet van Verhoek had hij in eerste instantie niet helemaal onder controle in het vijfmetergebied, maar uiteindelijk kon hij de bal met een halve omhaal toch achter doelman Kevin Wassenaar werken. De Rus trainde vanaf woensdag mee en blijft dus nog een week bij ADO Den Haag.
Net voor de rust kregen Derijck en Buijs nog aardige kansen. De Belg kopte tegen de paal en Buijs wachtte te lang bij een één op één situatie met de keeper, die ontstaan was uit een mooi hakje van Bulykin. Buijs koos voor een stift, maar toen was er al een verdediger terug om de bal weg te werken.
Aanvoerder Timothy Derijck kopte na rust keurig in uit een corner en vervolgens werd de druk op de goal van VVSB even iets minder. Het bleek stilte voor de storm, want ADO Den Haag zette in de laatste tien minuten weer vol aan. Resodihardjo, Immers en Van den Bergh scoorden om de eindstand op een zeer behoorlijke 7-0 te brengen.

ADO Den Haag - VVSB 7-0 (3-0)
12. Van den Bergh 1-0, 23. Vicento 2-0, 30. Bulykin 3-0, 50. Derijck 4-0, 83. Resodihardjo 5-0, 85. Immers 6-0, 90. Van den Bergh 7-0
Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 1400
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ammi (46. Gielisse), Kum, Derijck, Supusepa; Buijs (46. Resodihardjo), Koksal, Van den Bergh; Verhoek, Bulykin (62. Immers), Vicento (46. Hulst)